Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 31., szombat, Oszkár napja
HÍR TV - Publi CafeFajgyűlölő politikust támogat Gyurcsány.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/bizalmatlansagi-inditvanyt-nyujtottak-be-a-sved-komranyfovel-szemben-9956432/

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a svéd kormányfővel szemben

MTI

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be csütörtökön Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel szemben a Svéd Demokraták (SD) nevű radikális jobboldali párt, miután a Baloldali Párt közölte: nem támogatja többé Löfven kormányát egy vitatott törvénytervezet miatt.

– Ha van lehetőségünk ennek a kártékony kormánynak a leváltására, élni fogunk vele

– mondta egy sajtótájékoztatón Henrik Vinge, az SD parlamenti csoportjának vezetője. A legnagyobb ellenzéki pártnak számító Mérsékelt Koalíciós Párt és a kereszténydemokraták már jelezték, hogy támogatni fogják a Löfven elleni bizalmatlansági indítványt. A miniszterelnök később egy sajtótájékoztatón kijelentette: a bizalmi szavazás elvesztése esetén lemond vagy előrehozott választásokat ír ki. – Két lehetőségem van, vagy új választást írok ki, vagy lemondok – közölte. Löfven mindazonáltal hozzátette:

ez egy veszélyes út egy olyan helyzetben, ahol több együttműködésre van szükségünk.

A bizalmi szavazásra várhatóan a következő hetekben kerülhet sor, az indítvány elfogadásához egyszerű többség is elég a 349 fős parlamentben. Amennyiben elfogadják az indítványt, Löfven lemondhat, megbízhatja a parlament elnökét egy új kormány megalakításának feladatával vagy előrehozott választást kezdeményezhet.

Az SD lépését megelőzően a Baloldali Párt vezetése is közölte, hogy továbbra is támogatókat keres egy Löfven elleni bizalmatlansági indítványhoz, mivel a kormányfő szerintük nem teljesítette a 48 órás ultimátumot az albérletekről szóló, vitatott törvénytervezettel kapcsolatban. A javaslat egyebek között lehetővé tenné, hogy az új építésű ingatlanok esetében a bérleti díjról közvetlenül a bérbeadó és a bérlő egyezzen meg egymással.

Az egykori kommunisták azt kérték, hogy vonják vissza a tervezetet vagy kezdjenek tárgyalásokat a bérlők egyesületével.

A kormány az utolsó pillanatban hívta össze az érintett feleket, amit Nooshi Dadgostar, a Baloldali Párt vezetője már nem tartott elégségesnek. A parlamentben 27 képviselővel bíró Baloldali Pártnak további nyolc képviselőre lenne szüksége ahhoz, hogy be tudja nyújtani a bizalmatlansági indítványt. Dadgostar jelezte, hogy a konzervatívok és a kereszténydemokraták támogatását szeretnék kérni, de nem zárta ki azt sem, hogy támogatják a parlamentben 62 képviselővel bíró SD bizalmatlansági indítványát.

Löfven szociáldemokrata pártja kisebbségben kormányoz a zöldekkel együtt, eddig pedig a Baloldali Párt és két kisebb, jobbközép párt támogatását élvezte azóta, hogy több hónapnyi kemény tárgyalásokat követően ebben sikerült megállapodniuk egymással a 2018-as általános választásokat követően.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Sportszerűségből jeles

Dressel: Milák Kristóf egy nap kiüt engem a nyeregből + videó
Az amerikai világcsúcstartó a sajtótájékoztatón nem győzte dicsérni magyar riválisát.

Hazaárulás

A nácik, a kommunisták és az eltűnt dollármilliárdok
Amennyiben a hazánkból kiszivattyúzott pénz itt maradt volna, a magyarok ma olyan gazdasági szinten élhetnének, mint például a németek – mondta Borvendég Zsuzsanna történész.
Kate Winslet az easttowni rejtélyek nyomába ered
Easttownban mindenki rokon vagy gyerekkori barát, így különösen kellemetlen, amikor bűneset történik.

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Poszt-trauma

Lukácsi Katalin beütötte az utolsó szöget is az ellenzék koporsójába
Leégett az ellenzék.

Aktuális

Félelmetes esetek történnek manapság az M1-esen + videó
Az elmúlt napokban ismét hajmeresztő szituációkat rögzítettek a Magyar Közút autópályákat figyelő kamerái.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!