Biztonsági okokból bezárták a 2016-os riói olimpiai létesítményeit

Forrás: MTI2020. 01. 16. 20:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági hiányosságok miatt minden olimpiai létesítményt bezáratott egy brazil bíróság a 2016-os játékok helyszínén, Rio de Janeiróban.

A G1 hírportál szerint a sportlétesítmények mindegyikénél hiányzik a tanúsítvány, amely igazolja, hogy a helyszín biztonságos.

A bíró döntésének indoklásában azt írta, hogy egy tömegrendezvény – például koncert – lebonyolítása tragédiával végződhet ezekben a létesítményekben.

A város vezetése várhatóan fellebbez az ítélet ellen.

Az ötkarikás létesítmények karbantartásáért, állagmegóvásáért felelős hatóságot tavaly júniusban megszüntették, azóta ezeken a helyszíneken rendszeresek a lopások. Az olimpiára épített sportcsarnokokat szinte alig használják valamire, és igencsak rossz állapotban vannak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.