Brazíliában bevethetik a hadsereget az erdőtüzek ellen

Jair Bolsonaro államfő rendelete Amazónia kilenc államára vonatkozik.

Forrás: MTI2020. 05. 07. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jair Bolsonaro brazil elnök felhatalmazást adott csütörtökön a hadsereg bevetésére Amazóniában az erdőtüzek és az erdőirtások ellen.

Az erről szóló, a hivatalos közlönyben megjelent rendelet szerint a katonák bevetése egyelőre a május 11-június 10 közötti időszakra szól.

Brazíliát és mindenekelőtt az ország elnökét tavaly komoly nemzetközi bírálat érte, mert semmit vagy csak keveset tett az óriási kiterjedésű tüzek megfékezésére a térségben, ahol a világ legnagyobb esőerdői vannak, amelyek segítenek lekötni az üvegházhatást okozó gázokat.

A rendelet Amazónia kilenc államára vonatkozik, valamint a természetvédelmi területekre és az indián törzsek lakhelyére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.