Csodatévő ásványokkal a fertőzés ellen?

A koronavírus-járvány már világszerte felütötte a fejét, viszont a fertőzés elleni gyógymód egyelőre még ismeretlen. Így a vírus megelőzése érdekében számos egészségügyi tanácsot osztottak meg az interneten a haszontalan tippektől kezdve – amik ártalmatlannak bizonyulnak – egészen az olyanokig, amik veszélyesek is lehetnek az egészségünkre nézve. A BBC cikke összegyűjtötte az interneten széles körben elterjedt állításokat, majd összevetette azokkal a tényekkel, amit a tudomány valóban kimond.

Forrás: BBC.com2020. 03. 25. 20:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fokhagyma után nézzük az állítólagos csodatévő ásványokat. Jordan Sather, aki a különböző közösségi média platformokon több ezer követővel rendelkezik, megosztotta a Twitter-profilján, hogy létezik egy MMS elnevezésű csodatevő ásványi anyag, amely hatékonyan lép fel a koronavírussal szemben. Már januárban, a járvány kitörése előtt is hangoztatta, hogy a klór-dioxidot tartalmazó anyag nemcsak a rákos sejteket képes megölni, hanem a koronavírust is legyőzheti.

Tavaly az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) figyelmeztetést adott ki az MMS fogyasztásának egészségre gyakorolt veszélyeiről, amit később más országok egészségügyi hatóságai is megerősítettek. Az FDA azt is hozzátette, nincs tudomásuk olyan kutatásról, amely igazolná, hogy biztonságos anyagokról van szó, vagy hogy hatékonyak lennének bármilyen betegség ellen. Sőt, hányingert, hasmenést és súlyos kiszáradásra utaló tüneteket okozhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.