Dél-Európában lassulni kezdett a járvány

Az utóbbi egy héten az elhunytak száma most először maradt 700 alatt, míg március 26-án megközelítette az 1000-et.

Magyar Nemzet
2020. 04. 05. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszországban túllépte a 15 ezret az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 681-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során – idézte a távirati iroda az olasz polgári védelmi hatóságot. A halottak száma csökkent az egy nappal ezelőtti 766-hoz képest. Az utóbbi egy héten az elhunytak száma most először maradt hétszáz alatt, míg március 26-án ez a szám megközelítette az ezret. A diagnosztizált fertőzöttek száma viszont jelenleg 88 ezer felett van, de 63 százalékuk nem szorul kórházi kezelésre. Négyezernél valamivel kevesebben vannak intenzív osztályon. Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) elnöke kiemelte, hogy a járvány olaszországi terjedése kezdetétől ez volt az első alkalom, hogy az intenzíven kezeltek száma csökkent, 74 beteggel. A gyógyultak száma elérte a ­20 996-ot.­ Locatelli hozzátette, hogy a számok továbbra sem engedélyezik az óvintézkedések enyhítését.

Szükségkórház Madridban
Fotó: MTI/Manu Fernández

A spanyol kormány is a három hete tartó szükségállapot újabb kéthetes meghosszabbítását kezdeményezi a parlamentnél, mivel Pedro ­Sánchez kormányfő szerint korábbi bevezetése nem volt hiába, de a szakértők véleménye alapján még több időre van szükség ahhoz, hogy a napi gyógyult esetek száma meghaladja a fertőzöttekét. Spanyolországban 11 744 az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 809-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során. Szombati adatok szerint lassult a fertőzés növekedésének üteme, a vizsgálatok az elmúlt egy napban 7026 új esetet azonosítottak. Csütörtökön számuk 8102, pénteken 7472 volt. Az eddig igazolt összes fertőzés 124 736. A fertőzésből felgyógyultak száma 3706-tal nőtt szombaton a csütörtöki 3799 és a pénteki 3777 után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.