Elhalasztották a szavazást az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságában

Forrás: MTI2019. 12. 13. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntekre halasztották a szavazást a washingtoni képviselőház igazságügyi bizottságában a Donald Trump amerikai elnök ellen zajló impeachment-eljárás vádpontjairól egy több mint 14 órán keresztül tartó ülés után.

Az eredeti tervek szerint a bizottságnak csütörtök késő este jóvá kellett volna hagyni az eljárás két vádpontjának szövegét, amivel előkészítették volna a képviselőház jövő heti szavazását az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásáról. Jerry Nadler, az igazságügyi bizottság elnöke viszont helyi idő szerint éjfélhez közeledve bejelentette: péntek délelőttre halasztják a voksolást a testületben.

Demokrata párti képviselők azzal magyarázták a halasztást, hogy az amerikai embereknek látniuk kell a szavazást, és ezért előnyösebb csütörtök éjjel helyett péntek délelőtt megtartani. Republikánus bizottsági tagok viszont felháborodtak a döntésen, és bosszankodásuknak adtak hangot amiatt, hogy felborult a pénteki napirendjük. Úgy vélték, a bizottság elnökét jobban foglalkoztatja az, hogy reggel bekerüljön a tv-híradókba, mint hogy időben elvégezzék a feladatot.

A képviselőház igazságügyi bizottságában csütörtök reggel óta folyt heves vita a Trump elleni két vád megszövegezéséről.

A republikánus törvényhozók számos kiegészítést terjesztettek elő a vádpontok tervezetéhez, és ezekről órákig húzódó egyeztetés folyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.