Elitcserét álcáz a demokraták reformja

A demokraták gyűlölik a rendőrséget, mert ez a testület az egyetlen, ami fölött nincs befolyásuk.

2020. 06. 10. 20:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért akarja az ellenzék leépíteni a rendőrséget? – ezt a kérdést feszegette Tucker Carlson amerikai műsorvezető a Fox News hírcsatornán. Carlson az elmúlt hetek tüntetéseivel kapcsolatban a demokraták választási kampányát elemzi. Ahogyan arra felhívja a figyelmet, ennek a legfontosabb eleme a rendőrség gyengítését célzó politikai üzenet, amit a fegyveres szervezet költségvetésének drasztikus csökkentésével érnének el.

Az elképzelés egyébként nem új keletű: a kemény fellépéséről ismert, gyakran túlkapásokkal vádolt amerikai rendőrség átfogó reformja ugyanis az elmúlt évtizedben elmaradt, a késlekedésre válaszul jelent meg a költségvetése csökkentését, átcsoportosítását célzó radikális gondolat. Ezt alakítják politikai üzenetté a demokraták, miután május 25-én Minneapolisban egy rendőri intézkedés során életét vesztette George Floyd, s az Egyesült Államok több nagyvárosában tüntetéssorozat kezdődött. Az Egyesült Államokban ősszel választásokat tartanak, a helyzetet pedig kampánycélokra használják Donald Trump amerikai elnök ellenfelei. Mindeközben az elnökre hárítják a felelősséget.

Carlson szerint szó sincs a rendőrség leépítéséről, az ellenzék a testület elitcseréjére törekszik. – Emlékeznek, harmincöt éve a demokraták a hadsereget támadták, újabban azonban erről egyáltalán nem hallunk. Vajon miért? – teszi fel a kérdést a műsorvezető, majd hozzáteszi: a demokraták átvették az irányítást a védelmi minisztérium, a Pentagon felett, miközben semmi nem változott. – Minden politikájuk elsősorban hatalmuk növelését célozza – állítja Carlson, aki szerint természetesen a demokratáknak eszük ágában sincs lenullázni a rendőrséget. – Egyszerűen gyűlölik a rendőrséget, mert ez a testület az egyetlen, ami fölött nincs befolyásuk. A legtöbb egyenruhás ugyanis Donald Trumpra szavazott – mondta, hozzátéve: a demokraták valódi célja az, hogy megszabaduljanak a mostani állománytól, olyanokkal töltve fel a szervezetet, akik gyűlölik az elnököt és azokat, akik rá szavaznak.

A teljes videó itt látható:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.