Fellázadtak a Kanári-szigeteken a vírusgyanús migránsok ellen

Eltorlaszolták az utat Tunte falu lakói, akiket a baloldal rasszistának tart.

Natalia Suarez (Gran Canaria)
2020. 08. 08. 15:34
null
Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetére. MTI/EPA/EFE/Angel Medina G. Fotó: Angel Medina G.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tunte lakóit rasszistának bélyegzi a baloldali spanyol média, mert eltorlaszolták a faluba vezető utat, hogy a spanyol hatóságok ne tudjanak több migránst a faluba telepíteni. A tuntei lakosság megtudta, hogy az 596 fős faluban eleve ott tartózkodó nyolcvanfős migránscsoportot a baloldali kormány még 71 további fővel egészítené ki. A 71 fekete-afrikai migráns a múlt hét vasárnap érkezett meg a szigetre, és két hét karanténba kellett vonulniuk. Hírek szerint a migránsok közül tizenketten koronavírus-gyanúsak voltak. A kis hegyi falu viszonylag messze esik a tengerpartirosoktól. A lakosság nagy része idős, ezért veszélyes, ha a falu járványgóccá válik. Az ott élőket pedig senki nem kérdezte meg a véleményükről. A baloldaliak mindenesetre úgy gondolják, szinte mindenki rasszista, aki nem támogatja az ideológiájukat, főleg, ha migránsokról van szó.

Konténertorlasz az úton

De ha nem is kérdezték őket, most már mindenki tudja, hogy a tunteiek valójában mit gondolnak. Szerdán, miután megtudták a baloldali kormány szándékát, a tuntei lakosság kartonnal, üveggel és faágakkal teli konténerekkel torlaszolta el az utat, hogy a migránsokat szállító busz ne tudjon bemenni a faluba. A barikádoknál egész nap maszkban tüntettek. Majd éjfél előtt a rendőrök eltávolították a barikádokat, és végül a 71 tervezettből csak 27 migránst engedtek be. Santiago Abascal, a jobboldali VOX párt elnöke így írta le a baloldali kormány logikáját:

Ne jöjjenek azok az északi turisták, akik egészségügyi ellenőrzések után érkeznek meg Spanyolországba, és itt költik el a pénzüket. Jöjjenek inkább azok, akik Észak-Afrikából egészségügyi ellenőrzések nélkül, illegálisan, fertőzötten érkeznek Spanyolországba.”

Fernando Simón, az Egészségügyi Riasztások és Vészhelyzetek Koordinációs Központjának igazgatója azt mondta, kifejezetten örül, hogy nem jönnek a turisták Spanyolországba.

Abascal viszont felvetette,

„hogyan fognak a turisták a Kanári-szigetekre menni, ha önök (Sánchez baloldali kormánya) csak a csónakokban érkező fertőzötteket engedik be? Így hogyan fogják megszerezni Anglia, Németország és más európai nemzetek bizalmát?”

A szigeteken az emberek többsége a turizmusból él, a kormány mégis tárt karokkal fogadja az észak-afrikai illegális bevándorlókat, akik 150 kilométert tesznek meg túlterhelt csónakjaikkal, majd azt hiszik, a földi paradicsom partjára érkeztek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.