Felvételt tettek közzé a lyoni robbantás gyanúsítottjáról

Felvételt tettek közzé péntek este a lyoni robbantás gyanúsítottjáról a francia hatóságok.

Forrás: MTI2019. 05. 25. 1:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képen egy biciklit toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, a száját elfedte.

A képet egy biztonsági kamera rögzítette.

A hatóságok lakossági felhívást tettek közzé, hogy szemtanúk jelentkezését várják. Nicole Belloubet francia igazságügyi miniszter péntek este a BFMTV hírtelevízió műsorában azt mondta, hogy még korai lenne terrorcselekményről beszélni. Az ügyben a párizsi terrorizmusellenes ügyészség indított vizsgálatot.

A helyi idő szerint péntek délután fél hat után nem sokkal feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel, aminek következtében egyes hírügynökségek legalább nyolc, mások pedig legalább tizenhárom sebesültről adtak hírt ottani forrásokra hivatkozva. A BFMTV szerint a sebesültek között van egy gyerek is.

Fotó: Reuters

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után. A helyi média szerint a gyanúsított egy biciklivel menekült el a helyszínről.

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében.

A lyoni ügyészség feltételezése szerint a robbanást egy ismert franchise péksége mellett elhelyezett csomagba rejtett pokolgép okozta. Rendőrségi források szerint a robbanószerkezet szögeket vagy csavarokat tartalmazhatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.