Ferenc pápa elhagyta a kórházat, visszatért a Vatikánba

A Vatikán egyelőre nem jelentette be hivatalosan az egyházfő távozását a kórházból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 14. 13:17
FERENC ppa
Róma, 2021. július 14. Ferenc pápa (b) elhagyja a római Gemelli-klinikát 2021. július 14-én. A 84 éves egyházfõt július 4-én vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt kellett megmûteni a klinikán. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi Fotó: Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ferenc pápa szerdán visszatért a Vatikánba, miután elhagyta a római Gemelli kórházat, ahol tíz nappal korábban vastagbélszűkület miatt műtétet hajtottak végre rajta” – számolt be az olasz média. A 84 éves katolikus egyházfő autójából kiszállva üdvözölte a visszatérését ünneplő tömeget. A Vatikán egyelőre nem jelentette be hivatalosan Ferenc pápa távozását a kórházból. A pápa szóvivője kedden jelezte, hogy az egyházfő a lehető leghamarabb visszatér a Vatikánba, de pontos dátumot nem mondott. A Szentszék eredetileg azt remélte, hogy Ferenc pápa már az előző hétvégén elhagyhatja a kórházat.

Ferenc pápa (balra) elhagyja a római Gemelli klinikát 2021. július 14-én
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Ferenc pápán július 4-én este tervezett műtétet hajtottak végre divertikuláris vastagbélszűkület miatt. A betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat. A háromórás sebészi beavatkozást teljes altatással végezték.

A katolikus egyházfőnek fiatal korában eltávolították tüdeje egy részét, de ezt leszámítva eddig jó egészségnek örvendett.

A pápa vasárnap jelent meg először a nyilvánosság előtt. Akkor a Gemelli kórház tizedik emeletén található pápai kórterem balkonjáról mondta el a vasárnapi Úrangyala-imádságot és az azt kísérő beszédet. Kedden a kórház gyermekonkológiai osztályán járt, amely ugyanazon a szinten található, ahol a pápát ápolták. A katolikus egyházfő első hivatalos programja augusztus 4-re van kitűzve, amikor az addig felfüggesztett szerdai általános audienciákat kell újraindítania. Ezt követően a tervek szerint Magyarországra és Szlovákiába látogat szeptember 12-e és 15-e között. Novemberben pedig Glasgow-ba utazik, hogy részt vegyen a klímakonferencián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.