Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet adományoz olasz klinikáknak

A felajánlás lebonyolítását a Vatikáni Alamizsnahivatal végzi. A Kathpress katolikus hírügynökség úgy tudja, az orvosi berendezéseket az utóbbi napokban vásárolták.

Forrás: MTI2020. 03. 26. 22:04
FERENC ppa
Vatiknvros, 2020. mrcius 26. A Vatikni Mdia ltal kzreadott kpen Ferenc ppa mist celebrl a vatikni Szent Mrta-hz kpolnjban 2020. mrcius 26-n. A rmai katolikus egyhzf lakhelyeknt ismert Szent Mrta-hzat ferttlentettk s tovbb szigortottk az vintzkedseket Vatiknvros egsz terletn, miutn Ferenc ppa egyik kzeli munkatrsnak pozitv lett a koronavrus-tesztje. MTI/EPA/Vatikni mdia Fotó: Vatikáni média Forrás: MTI/EPA/Vatikáni média
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel az új típusú koronavírus-betegség által különösen túlterhelt olasz klinikáknak – közölte a Vatikán csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a felajánlás lebonyolítását az Alamizsnahivatal végzi.

A Kathpress katolikus hírügynökség úgy tudja, az orvosi berendezéseket az utóbbi napokban vásárolták. Hozzátette: a Vatikán haladéktalanul kiválasztja a rászoruló kórházakat, hogy az életmentő eszközöket gyorsan leszállíthassák.

Mindenekelőtt Észak-Olaszországban követelt sok halálos áldozatot a Covid-19 járvány, főleg mivel az intenzívosztályokon hiány volt a betegek kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépekből.

Az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint hatszázhatvankettővel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 8215-re nőtt a Covid-19 betegség áldozatainak a száma. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma a szerdai 3491-hez képest csütörtökre mintegy 1000-rel növekedett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.