Ferenc pápa: Mindenkinek el kell ítélnie a soha nem igazolható terrorcselekményeket

Ismételten elítélte a Srí Lanka-i robantásos merényleteket Ferenc pápa a Szent Péter téren húsvét hétfőn délben mondott beszédében, amelyben kijelentette, hogy az embertelen terrorista támadások soha sem igazolhatók.

Forrás: MTI2019. 04. 22. 15:41
FERENC ppa
Vatikánváros, 2019. április 21. Ferenc pápa húsvétvasárnapi misére érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2019. április 21-én. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami Fotó: Giuseppe Lami
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa olasz nyelvű beszédében ismételten „lelki és atyai közelségét” fejezte ki Srí Lanka népének.

Kijelentette, gondolatban közel van a szigetország katolikus egyházát vezető Malcolm Ranjith Patabendige Don bíboroshoz, valamint a terrorista támadások sújtotta Colombo város egyházmegyéjéhez. A pápa azt mondta, imádkozik a számtalan áldozatért és sebesültért.

„Arra kérek mindenkit, ítélje el ezeket a terrorista támadásokat, amelyek embertelenek, és soha nem igazolhatók” – hangsúlyozta Ferenc pápa, aki már húsvét vasárnapi beszédében is kegyetlen erőszaknak nevezte a Srí Lanka-i robbantásos merényleteket.

A húsvét hétfőn délben, a pápai lakosztály Szent Péter térre néző ablakából modott beszédében a katolikus egyházfő arra emlékeztetett, hogy Krisztus feltámadásának örömhírét elsőként a nők vitték hírül, a félelmükben bezárkózott férfiak helyett.

Ferenc pápa hangoztatta: a húsvét azt üzeni, hogy a remény fényének el kell oszlatnia a félelmet és a gyászt.

A pápa beszédét az ilyenkor szokásos Mennyek királynője-imádság (Regina coeli) követte, amely húsvéttól pünkösdig az Úrangyala-imádságot (Angelus) helyettesíti.

Ferenc pápa lezárta a húsvéti szertartásokat, amelyeket virágvasárnaptól több százezer hívő és turista követett a Vatikánban.

A pápa következő jelentős programja a május 5. és 7. közötti látogatás lesz Bulgáriában és Észak-Macedóniában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.