Halálos fenyegetéseket kap az olasz egészségügyi miniszter

Több száz fővel tartottak misét Párizsban; a súlyosan fertőzött régiókban is kinyithatnak az olasz iskolák. Utah államban az apáknak a várandósság költségeinek felét is fizetnie kell; az olasz egészségügyi minisztert a vírus okozta vészhelyzet helytelen kezelése miatt fenyegetik.

Forrás: Mediaworks2021. 04. 06. 13:20
SPERANZA, Roberto
Róma, 2020. október 6. Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter védõmaszkot visel a szenátus római üléstermében 2020. október 6-án. Speranza a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseirõl szóló beszédében bejelentette, hogy a jövõben kötelezõvé teszik a védõmaszk viselését a szabadban is. MTI/EPA/ANSA/Maurizio Brambatti Fotó: Maurizio Brambatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömeges mise és keresztelő Párizsban

Szombaton, a Párizsban található Saint-Eugène-Sainte-Cécile templomban tartottak 150-200 fő részvételével szent misét és keresztelőket. Sem a mise szervezői, sem a résztvevők nem viseltek maszkot, és a papok ugyanazt a szenteltvizet használták minden a kereszténységet felvevő fiatalnál.

A videó felvételeket az egyik megkeresztelt rokona készítette, aki csak a helyszínen döbbent rá, hogy nem egy szűk körben megtartandó keresztelőre volt hivatalos, hanem egy több, mint négyórás tömegrendezvényre. A párizsi egyházmegye hétfőn közleményt adott ki, miszerint belső vizsgálatot indít az ügyben.

Franciaországban a húsvéti hétvége alatt a templomokban létszámkorlátozás nélkül lehetett a ceremóniákon részt venni, de szigorúan kötelező maradt a távolságtartás. Ezenkívül országszerte mindenhol kötelező a maszkviselés.

Forrás: Youtube, Sputnik France

A vörös zónákban is kinyithatnak az olasz iskolák

Szerdán egész Olaszországban megnyitnak az iskolák. Mario Draghi kormányfő elismerte, hogy a diákokra és családokra nehezedő, hónapok óta elhúzódó teher tarthatatlan. A hosszú elszigeteltség és számítógép közelség pszichés komplikációkat is okoz a diákoknál. Nemcsak a narancssárga, hanem a vörös zónákban is visszatérhetnek a gyerekek a távoktatásból az osztályterembe. A súlyosan fertőzött térségekben azonban az intézet igazgató és a szülői közösség dönthet, hogy az oktatás melyik formáját választja.

Forrás: il Giornale.it, Jánosi Dalma

Utahban az apa köteles fizetni a várandósság költségeinek a felét

Az amerikai egyesült államokbeli Utah állam republikánus kormányzója, Spencer Cox aláírta azt a törvényjavaslatot, amely szerint a biológiai apák kötelesek finanszírozni a várandósság idejére eső orvosi kezelések és a megnövekedett egészségügyi biztosítás költségek felét.

A törvényjavaslatot széleskörű támogatottság övezi a republikánus képviselők körében. A képviselők célja, hogy a várandósság pénzügyi terheinek egyenlő megosztásával az anyák vállalják terhességüket. Ezzel csökkenteni szeretnék az abortuszok számát.

Azokban az esetekben, amelyekben a biológiai apa személyét vita övezi, a költségek fizetése azután válik kötelezővé, miután az apa kilétét a bíróság kétséget kizáróan megállapította.

Forrás: Axios, AP

Több halálos fenyegetés érte Roberto Speranza olasz egészségügyi minisztert

A koronavírus-járvány okozta vészhelyzet helytelen kezelése, valamint az ország teljes lezárása miatt vetnének véget a miniszter és családja életének. A fenyegetések és súlyos rágalmak külföldi szerverekről származó e-mailekben keresztül érkeztek. A hatóságok négy elkövetőt azonosított be, kettőt Észak-Olaszországból és ugyancsak kettőt délről.

Forrás: Corriere Della Sera, Jánosi Dalma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.