Hazudik a demokrata elnökjelölt a fia volt üzlettársa szerint

Sok amerikai állampolgár már megváltoztatná az előzetes szavazáson feltehetően Joe Bidenre leadott voksát a demokrata elnökjelölt fiával kapcsolatos korrupciós botrány nyilvánosságra kerülése után – írta a New York Post. Közben Hunter Biden volt üzlettársa is nyilatkozott a Fox News hírcsatornának: elmondása szerint Biden igenis tudott fia kétes üzleti ügyeiről.

2020. 10. 28. 10:47
null
CHARLOTTE, NC - SEPTEMBER 06: Democratic vice presidential candidate, U.S. Vice President Joe Biden walks on stage during the final day of the Democratic National Convention at Time Warner Cable Arena on September 6, 2012 in Charlotte, North Carolina. The DNC, which concludes today, nominated U.S. President Barack Obama as the Democratic presidential candidate. Fotó: Chip Somodevilla Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta a demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden állításait a fia volt üzlettársa a Fox televíziónak adott kedd esti interjújában. Tony Bobulisnki szerint égbekiáltó hazugság, hogy Joe Biden nem tudott fia vitatott üzleti ügyeiről.

Bobulinski a haditengerészet veteránja és a Sinohawks Holdings vállalat volt vezetője. A céget úgy mutatta be, mint a CEFS China nevű, kínai energetikai vállalat és a Biden család két tagja partnervállalatát. Az interjúban a többi között arról beszélt, hogy 2015-ben és 2016-ban – amikor Joe Biden már az Egyesült Államok alelnöke volt – Hunter Bidennel közösen üzletelt Kínával. Bobulinski azt mondta,

ő személyesen köszönte meg Joe Biden öccsének, James Bidennek az alelnök közbenjárását bizonyos ügyekben.

A Fox televízió már a múlt héten bemutatott olyan levélváltást, amelynek egyikében Bobulinski levélben köszönte meg „Joe Biden idejét”, amelyet e vállalat kínai ügyleteire szánt – emlékeztetett a távirati iroda. Bobulinksi beszámolt Joe Biden fiának ukrajnai, kazahsztáni, romániai üzleti ügyeiről is.

Mindenütt a Biden családi nevet használta fel

– állította volt üzlettársáról. A Fox televízió a kedd esti hosszas interjúban bemutatta több levélváltás fénymásolatát Bobulinski állításainak alátámasztására.

Az elmúlt napokban több, bizalmasnak látszó információ és hangfelvétel jelent meg a republikánusokhoz közeli médiumokban. Ezek mindegyike Joe Biden fiának üzleti ügyeit taglalta: az ukrajnai gázcégben, a Burismában vállalt igazgatótanácsi tagságát, egy orosz oligarchától kapott 3,5 millió dollárnyi összeg magyarázatát és Hunter Biden jövedelmező kínai üzleteit is.

Kiderült például az, hogy Hunter Biden kínai üzleti partnereinek egyikét, Ji Csian-minget 2017 novemberében letartóztatták és 2019 márciusában háromévi börtönbüntetésre is ítélték az Egyesült Államokban pénzmosás és korrupció miatt. A Daily Wire portál információi szerint letartóztatásakor Ji Csian-ming azonnal James Bident hívta fel telefonon. Az amerikai szövetségi hatóságok vizsgálatot folytattak és 2017-ben vádat emeltek Hunter Biden másik kínai üzleti partnere, Patrick Ho ellen is. Mindezekről az ügyekről az amerikai szenátus múlt hónapban nyilvánosságra hozott jelentése is beszámolt.

Joe Biden mindig visszautasította, hogy tudott volna fia üzleti ügyeiről.

Közben a Hunter Biden korrupciós ügyeit bizonyító e-maileket két héttel korábban nyilvánosságra hozó New York Post azt írja, az új információk hatására számos amerikai állampolgár megváltoztatná az előszavazás alkalmával feltehetően Joe Bidenre leadott voksát. A lap szerint jelentősen megugrott az elmúlt napokban a „hogyan változtathatom meg a szavazatomat” kérdésre való Google-keresések száma és Hunter Bidenről is további információkat kerestek az emberek az interneten.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.