Hétfőn folytatódik a biztosjelöltek drámája

Többek között azt várják a JURI-tól, hogy javasoljon megoldási módot a megállapított összeférhetetlenség orvoslására.

2019. 09. 26. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő délelőtt újra az elgáncsolt biztosjelöltek – így Trócsányi László – ügyét veszi terítékre az Európai Parlament jogi szakbizottsága (JURI), miután David Sassoli EP-elnök több konkrétumot vár a testülettől. Sassoli csütörtök délután egyeztetett Ursula von der Leyen leendő bizottsági elnökkel.

Az EP szóvivője szerint most azt várják a JURI-tól, hogy javasoljon megoldási módot a megállapított összeférhetetlenség orvoslására, vagy egyértelműen mondja ki, hogy a román és a magyar jelölt nem képes a biztosi feladatok ellátására.

Úgy tudjuk: a JURI hétfőn nem hallgatja meg Trócsányit és Rovana Plumbot, és újra sem fog szavazni az érdekeltségeikről.

A Financial Times nemrég arról írt, hogy terítéken lehet egy újabb voksolás, miután Trócsányit mindössze tizenegy szavazattal, kilenc voks ellenében gáncsolták el.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a magyar biztosjelölt politikailag motiváltnak nevezte a döntést, és jogi lépéseket ígért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.