Hidvéghi Balázs: Újabb durva bevándorláspárti javaslatot akartak átnyomni

Elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet csütörtökön az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amely egyebek mellett a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.

Forrás: MTI2019. 10. 24. 15:41
null
Migránsok demonstrálnak a Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 3-án Fotó: MTI–Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Szakbizottsága hétfőn fogadta el az indítványt, amelyben fenntartható és állandó megoldás elfogadását, valamint egy, a tengeren felvett menedékkérők elosztására szolgáló mechanizmus felállítását sürgették az eseti jellegű megállapodások helyett.

A szövegben kiemelték, hogy a nemzetközi és a közösségi jog is előírja a kimentettek partra szállításának kötelezettségét, azonban Líbia semmiképp nem tekinthető biztonságos országnak.

Emellett hangsúlyozták, hogy a legális, biztonságos migrációs csatornák létrehozása lenne a legjobb módja az emberéletek megmentésének, illetve aláhúzták, hogy a civil szervezetek humanitárius segítségnyújtási tevékenységét nem szabadna kriminalizálni.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoport közleményében leszögezte: a bevándorláspárti

szocialisták és liberálisok újabb durva bevándorláspárti javaslatot akartak átnyomni az Európai Parlamentben.

Ezen javaslat azt az üzenetet akarta közvetíteni, hogy bárki nyugodtan elindulhat Európába, hiszen a tisztázatlan hátterű NGO-k úgyis segítséget nyújtanak nekik a tengeren, és beszállítják őket a kontinensre – tette hozzá.

Az EP-ben olyan állásfoglalási indítványt akartak átnyomni a bevándorláspárti szocialisták és liberálisok, amely ahelyett, hogy hatékonyan harcolna az illegális bevándorlás ellen, meghívóként szolgált volna több millió bevándorló számára – közölte.

Az NGO-k hajói nem lehetnek taxiszolgálatok (...) Ha életeket akarunk menteni, akkor vissza kell állítanunk az európai határellenőrzést, és a segítséget a harmadik országokba kell vinnünk – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.