Illegális bevándorlók haltak meg Mexikó partjainál

Legalább két kameruni származású illegális bevándorló vesztette életét egy migránsokat szállító csónak balesetében Mexikó partjainak közelében – közölték szombaton a mexikói hatóságok.

2019. 10. 12. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ilyen jellegű hajótörések gyakorinak számítanak Mexikó déli részénél, egy helyi nem kormányzati szervezet szerint ez volt az első alkalom, hogy egy afrikai származású csoport járt szerencsétlenül a tengeren.

A Mexikó területére bejutni próbáló bevándorlók túlnyomó többsége valamelyik közép-amerikai országból indul útnak, de a hatóságok újabban azt tapasztalják, hogy egyre több afrikai is érkezik, elsősorban Kamerunból, a Kongói Demokratikus Köztársaságból és Eritreából. Ők először repülővel utaznak el Dél-Amerikába, és onnan próbálnak aztán bejutni az Egyesült Államokba.

A mexikói hatóságok szombati közlése szerint a két kameruni holttestére pénteken bukkantak rá Chiapas tartomány egy településének partján. Nyolc másik embert sikerült megmenteni, egy embert eltűntként tartanak nyilván.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.