Indonéz rendőrség: Merénylet készülhetett több magas rangú tisztviselő ellen

Az indonéziai rendőrség állítása szerint merénylet készülhetett négy magas rangú indonéziai tisztviselő ellen – jelentette be a helyi rendőrség kedden.

2019. 05. 28. 18:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tito Karnavian országos rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tervezett merénylet részletei őrizetbe vett lázadók kihallgatásakor derültek ki. Karnavian közölte továbbá, hogy a merénylők a nemzetbiztonsági miniszter, a tengerészeti miniszter, egy különleges biztonsági tanácsadó, illetve a hírszerzési hivatal vezetőjének meggyilkolására készültek.

A helyi rendőrség hétfőn jelentette be, hogy őrizetbe vettek hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletet terveztek négy magas rangú tisztviselő ellen a múlt heti zavargások káoszában.

Múlt héten kedden, az április 17-i elnökválasztási eredmények bejelentése után – miszerint újraválasztották Joko Widodo elnököt – az indonéz fővárosban tüntetések kezdődtek. Az eleinte békés megmozdulások azonban hamar erőszakba torkolltak. A tiltakozók autókat gyújtottak fel, és kövekkel, Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendőröket.

A zavargások a választásokon alulmaradt Prabowo Subianto tábornok hívei és a biztonsági erők között törtek ki, az összecsapásokban nyolc ember meghalt és több százan megsebesültek.

A rendőrség szerint a múlt heti zavargásokat előre eltervezték. Az újraválasztott államfő, Joko Widodo elnök határozottan elítélte a rendbontást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.