Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 21., hétfő, Alajos, Leila napja
HÍR TV - BAYER SHOWGyurcsány valóban egy veszélyes játékos.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/ismet-meghosszabbitottak-a-nemet-kormany-kulonleges-felhatalmazasat-9928145/

Ismét meghosszabbították a német kormány különleges felhatalmazását

Ismét meghosszabbította a német szövetségi parlament (Bundestag) a koronavírus-járvány elleni védekezésre a szövetségi kormánynak adott különleges törvényhozási felhatalmazást, a pénteken hozott döntés három hónapra szól. A kormánypárti frakciók – a CDU/CSU jobbközép pártszövetség és a szociáldemokraták (SPD) képviselőcsoportjának – közös előterjesztését név szerinti szavazáson 375 igen szavazattal, 218 ellenszavazat és hat tartózkodás mellett fogadták el.

A kormánypártok képviselői mellett az ellenzéki Zöldek is támogatták az előterjesztést.

A javaslat indoklásában kiemelték, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV–2) a járványhelyzet javulása és az oltási kampány haladása ellenére továbbra is nagy veszélyt jelent, különösen a kórokozó fokozottan fertőzőképes és a korábbiaknál súlyosabb lefolyású megbetegedést okozó változatai miatt. A Bundestag szeptember végéig hosszabbította meg a rendkívüli jogosítványokat, amelyekkel tavaly márciusban ruházták fel a kormányt, hogy az ország a kellő gyorsasággal megszervezhesse a védekezést a SARS-CoV–2 terjedésével szemben.

A Bundestag a tavaly márciusi döntésével megállapította, hogy a SARS-CoV–2 szétterjedésével úgynevezett országos jelentőségű járványhelyzet alakult ki, és ebben a helyzetben meg kell adni a lehetőséget a kormánynak, különösen az egészségügyi minisztériumnak, hogy rendeleti úton, törvényhozási hozzájárulás nélkül hozza meg a lakosság megvédéséhez szükséges döntéseket.

A szaktárca a különleges felhatalmazás alapján a többi között az oltási kampányról hozott rendeleteket, a belügyminisztérium pedig a védekezést szolgáló beutazási korlátozásokról és karanténszabályokról. A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) pénteki adatai szerint az utóbbi 24 órában 2440 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez bő húsz százalékkal kevesebb az egy héttel korábbi 3165-nél. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 3 711 569 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV–2-t. A vírus okozta betegséggel (Covid–19) összefüggésben egy nap alatt 102 halálesetet regisztráltak, a járvány áldozatainak száma így 89 687-re emelkedett Németországban.

A december végén elindított oltási kampányban az utóbbi időszakban naponta átlagosan nagyjából 710 ezer – másodpercenként nyolcnál is több – adag oltást adnak be. Legalább egy adagot péntekig a lakosság 47,5 százaléka – 39 539 170 ember – kapott. Teljes oltása 24,8 százaléknak – 20 648 461 embernek – van.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

EGYMÁST FALJÁK FEL

A DK-hoz igazolnak a szocialisták húzóemberei
Egyre-másra veszíti el az MSZP fajsúlyos politikusait, akik sorra a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalícióban landolnak.

KÉPESEK VAGYUNK AZ ÚJRAKEZDÉSRE

Dömötör Csaba: A mi tervünk a jó kormányzás
Az államtitkár szerint lehet, hogy Gyurcsány Ferencnek van igaza, és a baloldalon egyszázaléknyi súlya sincs Karácsony Gergelynek.
Varga Judit: Az online térben is meg kell védeni az emberek jogait
Mindent meg kell tenni azért, hogy az emberek biztonságosan használhassák az internetet – fogalmazott a miniszter.

Poszt-trauma

A fél világ letérdel a BLM előtt
A nemzeti hősök szobrait lerombolják Amerikában, a BLM nevében pusztító söpredék tiszteletére pedig szobrokat állítanak.

Poszt-trauma

Orbán kedvence okozhatja Dobrev bukását
Elválik az ocsú a búzától.

Poszt-trauma

Elszabadult az őrület a Városházán
Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele.

Aktuális

Viktor Orbán’s address at the conference – “Thirty Years of Freedom”
We have been given a chance to stop the European Union turning into a Soviet Union and Brussels into Moscow.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!