Ismét meghosszabbították a rendkívüli állapotot Srí Lankán

Forrás: MTI2019. 07. 22. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Srí Lanka-i elnök ismét meghosszabbította egy hónappal a rendkívüli állapotot, amelyet a több mint 250 halálos és csaknem 500 sebesült áldozatot követelő összehangolt húsvétvasárnapi merényletsorozat miatt vezettek be – jelentette be hétfőn a Srí Lanka-i állami közlöny.

Maitripala Sziriszena elnök a közrend biztonságával indokolta a hosszabbítást, amely vasárnap éjfélkor lépett életbe.

A Srí Lanka-i hatóságok bejelentették, hogy április óta több merényletkísérletet megakadályoztak, a biztonsági szolgálat pedig felszámolta azoknak a terroristasejteknek a nagy részét, amelyeknek köze volt a támadásokhoz, de a nyomozás jelenleg is tart.

A törvény értelmében rendkívüli állapot idején a hatóságok bírósági engedély nélkül is őrizetbe vehetnek és kihallgathatnak gyanúsítottakat. Eddig több mint száz embert tartóztattak le a húsvétvasárnapi merényletekkel kapcsolatban.

Az elnök májusban külföldi diplomaták előtt azt mondta, fel fogja oldani a rendkívüli állapotot, amint a helyzet „kilencvenkilenc százalékig” biztonságossá válik.

Az április 21-i merényleteket keresztény templomok és egy luxusszálloda ellen követték el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.