„Joe Biden férje vagyok, Joe Biden” – ezen derül Amerika + videó

Tízből négy amerikai véli úgy, Donald Trump választási ellenfele demenciában szenved. Most itt az újabb vitatéma.

2020. 07. 04. 18:03
Joe Biden denies sexual abuse claims
epa08395909 (FILE) - Democratic Party presidential candidate Joe Biden speaks at a primary night event at the National Constitution Center in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 10 March 2020 (reissued 01 May 2020). According to reports, Biden has publicly denied sexual assault allegations made by former staff member Tara Reade. EPA/TRACIE VAN AUKEN *** Local Caption *** 55943400 Fotó: TRACIE VAN AUKEN Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban csak szellemeskedett Joe Biden azzal, hogy – mintha lovagiasan leértékelné magát – felesége, Jill Biden férjeként mutatkozott be a közönség előtt. Most azonban, napra pontosan négy hónappal az elnökválasztás előtt Donald Trump várható demokrata párti kihívója alighanem élete legemlékezetesebb bemutatkozásával állt elő, amikor egy oktatási konferencia hallgatóságát üdvözölte az interneten.

„Joe Biden férje vagyok, Joe Biden” – mondja egy videófelvételen, amelyet a PBS amerikai közszolgálati televízió hírműsora is vetített.

Twitter-üzenetében ifjabb Donald Trump, az elnök egyik fia úgy reagált: „Ez már nevetséges. Hogyan engedhetik meg, hogy esetleg ez a fickó bárminek is a vezetője legyen, nemhogy a szabad világé?” Igaz, vannak mások, akik mást hallanak ki a felvételből. – Azt mondja, JILL Biden férje vagyok. Maga idióta! – vágott vissza az ifjabb Trumpnak egy kommentelő.

Biden korábban is ismert volt mosolyt fakasztó elszólásairól és értelmetlen megfogalmazásairól. Áprilisban azt mondta a CNN adásában:

– Tudja, volt az a… ööö… a második világháborúban, tudja, Roosevelt találta ki azt, hogy ööö… tudja, az egészen más volt, mint egy, mint a, tudja, ő úgy hívta, hogy… a második világháborúban, volt az a háború… a háborús termelési bizottság.

Egy friss felmérés szerint az amerikai választópolgárok 38 százaléka, köztük a demokrata szimpatizánsok egyötöde véli úgy, hogy a 77 éves politikus demenciában szenved. Biden egyébként júniusban 141 millió dollárt gyűjtött elnökválasztási kampányára, tízmillióval többet, mint Trump. Az utóbbi felmérések átlagában pedig 8,8 százalékponttal vezet az elnökkel szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.