Kanadában engedélyezték a Johnson & Johnson oltóanyagát

Az amerikai vakcina egyszerű hűtőszekrényben is tárolható, ellentétben a mélyhűtést igénylő Moderna- és Pfizer–BioNTech-vakcinákkal.

Forrás: MTI2021. 03. 06. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai gyógyszerfelügyelet pénteken engedélyezte a Johnson & Johnson által kifejlesztett egykomponensű oltóanyag alkalmazását. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök sajtótájékoztatóján közölte:

szeptemberig tízmillió adagot várnak a Johnson & Johnson készítményéből.

Az észak-amerikai országban korábban a Pfzier–BioNTech-, a Moderna- és az AstraZeneca–Oxford-vakcinákat engedélyezték. Ennek ellenére csak lassan halad a kanadai oltási kampány a gyártás elhúzódása és a kiszállítási nehézségek miatt.

A Johnson & Johnson oltóanyaga egyszerű hűtőszekrényben is tárolható, ellentétben a mélyhűtést igénylő Moderna- és Pfizer–BioNTech-vakcinákkal.

Az Egyesült Államok a múlt héten hagyta jóvá a Johnson & Johnson-vakcina alkalmazását. Ezt az oltóanyagot Bahrein is használja. A 38 millió lakosú országban eddig 885 165 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 22 173-an hunytak el a kórban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.