Kaotikus jelenetekkel indult a Biden–Putyin-csúcs + videó

A teremben lévő újságírók tülekedtek egymással. Az amerikai riporterek szerint az orosz biztonságiak erőszakosak voltak velük.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 17:54
null
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház friss tájékoztatása szerint szerda késő délután véget ért Joe Biden és Vlagyimir Putyin történelmi jelentőségű találkozója Genfben. Az amerikai és az orosz elnök több mint négy órán át tárgyaltak egymással.

Az egyeztetés eleje ugyanakkor némileg kaotikusra sikerült: a helyszínen lévő újságírók és operatőrök tülekedni kezdtek, hogy biztosan lefotózhassák Putyint és Bident, akikkel akkor már a külügyminisztereik, Antony Blinken és Szergej Lavrov is egy szobában ültek. A The Washington Post videóriportere a Twiterre töltött fel videót az elképesztő jelenetekről. A felvételen jól látható, ahogy az elnökök is meglepve figyelik az eseményeket.

Az amerikai Politico Fehér Házhoz akkreditált tudósítója szerint a terembe a vártnál kevesebb amerikai riportert engedtek be, az orosz egyenruhások pedig erőszakosan tessékelték ki őket a helyiségből. Az oroszok szerint viszont az amerikai újságírók voltak azok, akik vállalhatatlanul viselkedtek. Az események pikantériája, hogy a sajtó

egymással, valamint a biztonságiakkal tülekedő munkatársai miatt alig-alig lehetett hallani az elnökök közötti szóváltást.

A biztonságiak fékezték meg az újságírókat Forrás: Twitter, Washington Post

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.