Kihasználják a jó időt a migránsok – özönlenek Nagy-Britanniába

Ebben a hónapban rekordszámú bevándorló érkezett a szigetországba illegális úton, a La Manche csatornán keresztül.

Forrás: MTI2020. 09. 23. 21:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedvező időjárást kihasználva rekordszámú migráns érkezett illegális úton, a La Manche csatornán keresztül Nagy-Britanniába szeptemberben – közölte a Press Association hírügynökség szerdán.

A londoni belügyminisztérium arról számolt be, hogy kedden legkevesebb 393 ember érkezett 26 csónakkal az Egyesült Királyság területére.

A Press Association szerint ezzel együtt legalább 1880-ra nőtt a dél-angliai partokon szeptemberben regisztrált bevándorlók száma, ami nagyjából annyi, amennyit 2019 egészében feljegyeztek.

Bella Sankey, a Detention Action humanitárius szervezet igazgatója szerint ez volt a legforgalmasabb hónap. Hozzátette, hogy Priti Patel belügyminiszter ígérete, miszerint „megvalósíthatatlanná” teszi az átkeléseket, most „darabjaira hullott”.

Dan O'Mahoney illetékes kormánytisztviselő kedden egyeztetett a francia nagykövettel a helyzetről.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a folyamatot. A migránsok gyakran az Angliába tartó vonatokon vagy a komppal átkelő teherautókon bújnak meg. Sokan azonban most inkább már embercsempészekhez fordulnak, akik a tengeri útra egyébként alkalmatlan, apró csónakokon próbálják az embereket eljuttatni az Egyesült Királyság területére, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán lecsökkent a forgalom a két ország között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.