Klímaaktivisták Berlinben

A 16 éves Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista pénteken csatlakozott a klímaváltozás elleni cselekvés fokozásáért tüntető tömeghez Berlinben.

2019. 07. 21. 13:14
"Fridays for Future" protest in Berlin
Greta Thunberg Fotó: Fabrizio Bensch Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16 éves Greta Thunberg pénteken csatlakozott a klímaváltozás elleni cselekvés fokozásáért tüntető tömeghez Berlinben.

A svéd környezetvédő aktivista egy rövid beszédet is mondott, melyben hangsúlyozta: „sosem fogjuk abbahagyni”, utalva ezzel a hónapok óta tartó – időközben globálissá vált – tüntetéssorozatra.

Greta Thunberg
Fotó: Reuters

Greta Thunberg alapította a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

Thunberg Berlinben arról beszélt: reményt ad neki, hogy ilyen sok ember vonult ki az utcára tüntetni.

Mindeközben Angela Merkel német kancellár pénteken arról beszélt: Greta Thunberg és a Fridays for Future mozgalom előmozdították a kormányzati döntéshozatalt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.