Lengyeleknek mondtak köszönetet a britek és a spanyolok

Köszönetet mondott a brit külügyminiszter-helyettes Lengyelországnak, amiért segítséget nyújtott a Dovernél rekedt több mint tízezer kamionos tesztelésében. A lengyelek közreműködését Spanyolországból és Portugáliából is megköszönték.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 12. 28. 9:51
null
A britek és a spanyolok is köszönetet mondtak a lengyeleknek Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wendy Morton brit külügyminiszter-helyettes szombaton közösségi oldalán köszönte meg Lengyelországnak, hogy lengyel orvosok és katonák személyesen is segítettek a Dovernél rekedt járművezetők tesztelésében.

A koronavírusnak az Egyesült Királyságban felfedezett mutálódott változatának veszélye miatt több ország is lezárta határait a szigetország irányába karácsony előtt, ami hatalmas torlódásokat okozott a brit partoknál. A határnyitás után a járművezetők tesztelése napokba telt.

Lengyelország saját orvosait szállíttatta a helyszínre, hogy a lengyel sofőrök gyors hazajutását biztosítani lehessen
Fotó: V4NA

Lengyelország saját orvosait szállíttatta a helyszínre, hogy a lengyel sofőrök gyors hazajutását biztosítani lehessen. A repülőgép csütörtökön szállt le a londoni Gatwick repülőtéren, ahonnan a nagykövetség munkatársai szállították le őket Doverig.

Pénteken a lengyel katonaság további hatvan felcsert küldött a helyszínre, hogy leváltsák a csütörtök óta dolgozó 37 fős, orvosokból, nővérekből és mentőápolókból álló csapatot.

Mariusz Balczak honvédelmi miniszter Twitterén arról is beszámolt, hogy a katonaorvosok a tesztek mellett élelmet és ivóvizet is szállítanak majd a tesztelésre váróknak.

A spanyol ellenzéki, jobboldali VOX párt Twitter-oldalán köszönte meg a lengyelek segítségét, miután a lengyel egészségügyi személyzet nem csak a lengyel sofőröknek nyújtott segítséget.

A VOX bejegyzésében azt írta, nagyon köszönik a lengyelek szolidaritását.

A wPolityce hírportál arra is felhívja a figyelmet, hogy a Twitteren rengeteg köszönetnyilvánítás érkezett.

„Köszönjük a lengyel barátaink szolidaritását, mi spanyolok köszönjük a segítségeteket! A spanyol kormány semmire sem figyel. Szégyen.” – írta egy kommentelő.

Más arról írt, reméli, hogy egy nap Spanyolországnak is olyan kormánya lesz, mint Lengyelországnak.

„Köszönöm Lengyelország. Magyarországgal együtt önök az utolsó fellegvárai annak az Európának, amit ismerünk” – írta egy másik spanyol.

Az RTP televíziónak egy portugál sofőr nyilatkozott, aki a lengyel diplomaták hozzáállását méltatta.

„Nemcsak a saját sofőrjeiknek segítettek, hanem nekünk is. Ahogy más közép- és kelet- európai országok, mint Románia vagy Csehország diplomatái is. Ez utóbbiak és pszichológus segítségét is felajánlották” – tette hozzá a sofőr.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.