Letartóztattak egy iszlamista nőt Németországban

A nő a lányát és a Szíriában született fiát is az iszlamisták ideológiájának szellemében nevelte.

Forrás: MTI2020. 08. 05. 20:02

A nő a lányát és a Szíriában született fiát is az iszlamisták ideológiájának szellemében nevelte.

Őrizetbe vettek egy Németországba visszatért nőt Frankfurtban, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozott külföldön – közölte szerdán a német rendőrség és ügyészség Berlinben. A 31 éves nő a hatóságok szerint 2014 decemberében utazott akkor hároméves lányával Berlinből Szíria dzsihadisták ellenőrzése alatt álló részeibe. Jelentések szerint a szélsőségesek több harcosának volt a felesége, otthonosan mozgott a terrorszervezet köreiben, és saját fegyvere is volt.

A tájékoztatás szerint a nő a lányát és a Szíriában született fiát is az iszlamisták ideológiájának szellemében nevelte.

Azt nem közölték, hogy a nő mikor tért vissza Németországba. Az sem ismert, hogy továbbra is tagja, illetve követője lenne-e az Iszlám Államnak. Otthonát átkutatták, jelenleg pedig értékelik az ott lefoglalt adathordozókat, illetve iratokat.

Az ügyben a nyomozást a berlini főügyészség vezeti külföldi terrorszervezeti tagság, valamint a gyermekek gondozására és nevelésére vonatkozó kötelezettség, illetve a háborús fegyverek ellenőrzésére vonatkozó törvény rendelkezései megsértésének gyanújával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.