Meggyaláztak egy zsidó temetőt Franciaországban

Csaknem nyolcvan sírt meggyaláztak Franciaország keleti részén, a Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében, horogkeresztet festettek rájuk.

Forrás: MTI2019. 02. 19. 15:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem nyolcvan sírt meggyaláztak Franciaország keleti részén, a Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében, horogkeresztet festettek rájuk – közölte kedden a helyi prefektúra, amely a „leghatározottabban elítélte ezt a gyalázatos antiszemita cselekményt”.

Emmanuel Macron francia államfő délután Christophe Castaner belügyminiszter kíséretében a helyszínre, majd a párizsi Soá emlékhelyre látogat.

Ez utóbbi látogatást a köztársasági elnök már a temetőgyalázás előtt bejelentette, miután kedden este országszerte megmozdulásokat rendeznek az antiszemitizmus ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.