Meghalt a Samsung elnöke

Meghalt 78 éves korában a Samsung elnöke, Li Kun Hi – tudatta a dél-koreai óriásvállalat vasárnap.

Forrás: MTI2020. 10. 25. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konszern tájékoztatása szerint Li mellett volt családja, köztük fia, a Samsung alelnöke, a vállalatot már ténylegesen évek óta irányító Li Dzse Jong is.

Linek kulcsszerepe volt abban, hogy apja tésztagyárából Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata lett, amely ma már elektronikai termékek piacától a hajóépítésen át a biztosítási és építőipari szektorban is meghatározó.

Lu Kun Hi hat éve kórházban volt, amióta szívroham érte. A halálát bejelentő közleményben a vállalat azt írta róla, hogy valódi látnok volt, aki egy helyi vállalkozásból világraszóló, innovatív céget és a gazdaság egyik hajtóerejét hozta létre. „Öröksége örökkévaló” – húzta alá közleményében a Samsung.

Li hatalmas vagyont hagy örököseire. A Forbes 2017-es becslése szerint a Li-örökség a 16 milliárd dollárt is elérheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.