Mégis támogatják Donald Trumpot

Az olasz belügyminiszter helyettese szerint azok az országok döntöttek jól, akik a szigorú határvédelem mellett álltak ki. A meggyilkolt svéd miniszterelnök ügyét nyilvánossá tette a rendőrség, Dániában a brit vírusmutáció okozza a legtöbb fertőzést. Az Egyesült Államokban a szenátus republikánus frakcióvezetője újra támogatná Donald Trumpot 2024-ben.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 02. 26. 16:34
TRUMP, Donald; McConnell, Mitch
Washington, 2017. október 24. Donald Trump amerikai elnök (j) és Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi csoportjának vezetője érkezik a törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba, amikor egy tüntető Trump nevét viselő orosz zászlókat dob feléjük 2017. október 24-én. (MTI/EPA/Shawn Thew) Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liga képviselője Olaszország legfontosabb biztonsági és migrációs kérdéseiről nyilatkozott

Nicola Molteni, Luciana Lamorgese belügyminiszter helyettese szerint, a rendfenntartó erők munkáját hatásosabbá és biztonságosabbá tenné az úgynevezett taser, vagyis az elektronikus fegyver bevezetése. Ennek használatát Matteo Salvini volt belügyminiszter is több alkalommal javasolta a rendőrségnek.

Molteni arról is beszélt, hogy szigorítana a bevándorlás ügyében. Szerinte helyesen teszik azok az országok, amelyek határaik szigorú védelmét választották. Elmondása szerint Olaszországnak is ezt kell tenni, hiszen az ország határai egyben Európa határai is.

Forrás: LIBEROQUOTIDIANO

Nyilvánossá tették a meggyilkolt svéd miniszter ügyének részleteit

Vasárnap lesz 35 éve, hogy meggyilkolták Olof Palme svéd miniszterelnököt Stockholmban. A rendőrség azonban csak 2020 júniusában nevezte meg a feltételezett elkövetőt, aki viszont már 2000-ben elhunyt.

A rejtélyes ügy kapcsán törvénymódosítás is történt annak érdekében, hogy ne lehessen lezárni a nyomozást. Mivel tavaly lezárták az ügyet, a nyomozati anyagok mostanra nyilvánosak lettek, amelyre eddig 700 esetben kértek betekintést a svéd állampolgárok.

„Nyolc jogász dolgozik főmunkaidőben a kérések teljesítésén” – mondta a rendőrség munkatársa a Sveriges Radioban. A nyomozás 34 évében összesen 10 000 embert hallgattak ki, a nyomozati anyag 250 méternyi polcot foglal el a rendőrségnél.

Forrás: SVERIGESRADIO

Dániában a koronavírus brit vírusvariánsa okozza a legtöbb fertőzést

A brit vírusmutáció gyorsabban terjed, egy friss kutatás szerint nem csak fertőzőbb, de nagyobb arányban okoz súlyos lefolyású betegséget is – mondta a dán egészségügyi miniszter. Magnus Heunicke egy dániai kutatás eredményét mutatta be, amelyből kiderül, hogy a bit vírusvariáns által megbetegedetteknél 60 százalékkal nagyobb esélyük van arra, hogy kórházba kerülnek.

Forrás: NYHEDER

A republikánusok mégis támogatnák Trumpot 2024-ben

Mitch McConnell, az amerikai egyesült államokbeli szenátus republikánus frakcióvezetője a Fox Newsnak nyilatkozta csütörtökön, hogy abszolút támogatná Donald Trumpot, ha elnökjelölt lenne 2024-ben.

A fordulat meglepő, mert korábban McConnell részben Trumpot tette felelőssé a Capitolium január hatodikai ostroma miatt, és néhány hete még arról győzködte a republikánus párttársait, hogy Trump emberei helyett új vezetőket válasszanak a pártba.

Forrás: NEWSMAX

(A borítóképen Donald Trump amerikai elnök és Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi csoportjának vezetője érkezik a törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba, amikor egy tüntető Trump nevét viselő orosz zászlókat dob feléjük 2017. október 24-én. Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.