Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 8., szombat, Mihály napja
HÍR TV – CREDOOrbán megmenti hazánkat a gender-ideológiától.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/migransok-keseltek-temesvaron-9684497/

Migránsok késeltek Temesváron

Egyre többször okoznak utcai botrányt az Afganisztánból és Szíriából illegálisan Romániába érkezett migránsok Temesváron. Tegnap két menekültcsoport verekedése egy halálos áldozattal végződött. A bevándorlók a temesvári Északi pályaudvar közelében estek egymásnak. A News.ro beszámolója szerint két férfi szúrt sebet kapott. Mindketten megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, de egy közeli utcában összeestek.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket, több migránst is kihallgattak a gyilkossággal kapcsolatban.

Temesvár polgármestere, Dominic Fritz február közepén a belügyminiszterrel tárgyalt Bukarestben a Magyarországra való átszökést megkísérlő menekültek helyzetéről. A városvezető tájékoztatása szerint a Romániában nyilvántartott migránsok kétharmada Temesváron tartózkodik, mivel onnan próbálnak átjutni a román–magyar határon.

– Mi, városként nem tudjuk megoldani ezt az országos szintű problémát

– panaszkodott akkor Fritz. A romániai szabályozások értelmében a menekült státussal rendelkezők egy évig legálisan tartózkodhatnak az országban.

A migránsok lakatlan épületeket sajátítanak ki, az állomás épületében húzzák meg magukat, vagy a szabad ég alatt töltik az éjszakákat Temesváron. A menekültek tömeges jelenléte elégedetlenséget váltott ki egyes városlakók körében, de a kialakult helyzet a határts törvénytelenül átlépő bevándorlók számára is tarthatatlan.

Dominic Fritz polgármester arra panaszkodik, hogy a városvezetés csak a Temesvárra újonnan érkező migránsok koronavírus miatti kötelező karanténba helyezéséért felel.

A helyi rendőrség csupán igazoltathatja a menekülteket, és amennyiben nincs tartózkodási engedélyük, értesíti a határőrséget. A Főtér erdélyi hírportál által idézett Fritz korábban azt is elmondta: semmi oka nincs azt feltételezni, hogy a közeljövőben csökkenni fog a Bánságba érkező migránsok száma, ezért határozottabb fellépést vár a kormánytól. Bukarest nem várhatja el Temesvártól egy országos szintű probléma megoldását – nehezményezte a Németországból évekkel ezelőtt vállalkozóként Romániába telepedett polgármester.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Történelmi beruházás

Eurómilliárdokat hoz hazánknak a keleti nyitás politikája
Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását egy dél-koreai cég valósítja meg. Úgy nőttek az ázsiai cégek befektetései, hogy nem kerültünk le a nyugatiak térképéről.

GYURCSÁNY FORGATÓKÖNYVE

Látványos belépőre készül Karácsony Gergely
Karácsony egyik legfőbb kampányüzenete az önkormányzatok helyzete lesz, ezen belül is kihangsúlyozva az „erős kormány az ellenzéki fővárossal szemben” szlogent.

Kiemelt

Tarpai Viktória: Hinnünk kell a magyar kultúra erejében
A Jászai Mari-díjas színésznővel a napokban véget ért forgatásról, Déryné Széppataki Rózáról, színészi hivatásról és hitről is beszélgettünk.

Poszt-trauma

Karácsony a barlangban
A mama kedvencének negyvenöt éves koráig kellett várnia, amikor végre Gyurcsány megengedte neki, hogy játszhasson egy kicsit.

Poszt-trauma

Lehullt az álarc a baloldalról
Ide jutottunk.

Poszt-trauma

Döbbenetes mélységekben a baloldali halálkampány
Ez már tényleg mindennek a legalja.

Aktuális

Gyurcsányi trükk az oltásellenes baloldal pálfordulása
A Gyurcsány-lista politikai-hatalmi játszmaként tekint a kialakult helyzetre, háttérbe szorítva az emberéletek és a munkahelyek védelmét.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!