Most sem remegett Angela Merkel keze

A német kancellár az állapotát firtató kérdésekre korábban azt mondta: „Tisztában vagyok a hivatalommal járó felelősséggel, és ennek megfelelően óvom az egészségemet.”

2019. 07. 17. 12:54
German Chancellor Angela Merkel receives Moldovan Prime Minister Maia Sandu with military honours
GERMANY-MOLDOVA/MILITARY HONOURS Fotó: Fabrizio Bensch Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztbe tett karokkal várta kedden Angela Merkel német kancellár Maia Sandu moldovai kormányfőt a berlini kancelláriában, ahol kétoldalú megbeszéléseket folytattak.

Angela Merkel néhány napon belül másodszor is eltért a protokolláris szokásoktól, s vendégével együtt nem állva, hanem ülve hallgatta végig a himnuszokat, ahogyan tette azt július 11-én, amikor Mette Fredriksen dán kormányfőt fogadta. Azt megelőzően néhány hét alatt háromszor fogta el a remegés a kancellár asszonyt nyilvános eseményen.

Az állapotát firtató kérdésekre akkor azt mondta: „Tisztában vagyok a hivatalommal járó felelősséggel, és ennek megfelelően óvom az egészségemet.”

Moldovával kapcsolatban tegnap azt mondta, elvárja az EU-csatlakozásra vágyó országtól, hogy a reformok útján haladjon tovább, s fellépjen a korrupció ellen.

Fotó: Reuters

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.