Naponta két nőt ér szexuális erőszak a német fővárosban

Sokkoló adatok láttak napvilágot a berlini rendőrségtől: március és július eleje között több, mint kétszáz nemi erőszak történt a német fővárosban, ami napi kettő bántalmazást jelent. Az áldozatok sok esetben kiskorúak, az elkövetők egy része pedig többnyire külföldi és még a 21. évét se töltötte be. A helyzet nem sokkal biztatóbb más európai országokban sem – hívja fel a figyelmet a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 04. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini rendőrség összesen 210 szexuális bűncselekményt regisztrált 2020. március és július eleje között, ami azt jelenti, hogy naponta két nőt ér ilyen erőszak vagy bántalmazás a német fővárosban. Az esetek mintegy felénél a gyanúsított külföldi, például szír vagy afgán származású, derül ki a jelentésből. Az áldozatok sok esetben kiskorúak vagy egyenesen gyermekek, és minden ötödik gyanúsított is fiatal, még a 21. életévét be nem töltő személy.

Az is kiderült, hogy a szexuális bűncselekmények száma már évek óta emelkedik Berlinben. Tavaly például a 2018-as adatokhoz képest 15 százalékos növekedés volt, így 2019-ben összesen 4809 szexuális bűncselekményre derült fény a fővárosban. A gyanúsítottak 36,6 százalékának nem volt német útlevele.

Az incidensek között van Sinisa K. esete, aki a vádak szerint több nőt is megtámadott Berlinben és a potsdami régióban – írja a V4NA Hírügyökség. A 29 éves férfi először kedvesen odament a nőkhöz fényes nappal, majd hirtelen berántotta őket egy bokorba, ahol megerőszakolta őket. A férfit júliusban fogta el a rendőrség végül, és az is kiderült, hogy anyaországában, Szerbiában korábban megerőszakolt egy kiskorút.

Tavaly augusztusban pedig szintén Berlinben három iraki férfit és egy szíriai fiatal lányt ítéltek börtönbüntetésre, miután a férfiak brutális módon megerőszakoltak egy 16 éves szíriai lányt. A kitervelő a szír tinédzserlány volt, mert az áldozat korábban a barátja volt, ám a kapcsolat megszakadt – bosszúból meg akarta mutatni a lánynak, hogy „kurvává” tudja tenni.

Nem csak a német fővárosban találni hasonló elkeserítő példát. Nemrég például Dortmundban erőszakolt meg egy migráns egy 11 éves kislányt, tettéért mindössze 12 napig tartották fogva. Szabadulása után azonban megerőszakolt egy másik, 13 éves kislányt, ami nagy felháborodást keltett az emberek körében.

A helyzet nem sokkal fényesebb Londonban sem, ahol a 2019. április és 2020. március közötti adatok szerint 7890 szexuális bűncselekményt jelentettek be a Metropolitan Police-nak. Ez ugyanakkor valamivel kevesebb, mint a 2018/2019-es időszakban, amikor ez a szám 8350 volt.

Svédországban már évek óta gondot okoz a rendkívül sok nemi erőszak, az elkövetők számos esetben bevándorlók, akiket ki se tudnak utasítani az országból. 2019-ben összesen 8350 esetet regisztráltak országszerte, ami hat százalékos növekedés az azt megelőző évhez képest. Az áldozatok főleg nők vagy gyerekek, legtöbbször pedig a párjuk követi el az erőszakot.

Egy idei statisztika szerint nagyon rossz a helyzet Dániában is, ahol 2020. első negyedévében 290 szexuális erőszakról érkezett bejelentés. Ez azt jelenti, hogy naponta kettőnél is több nőt erőszakolnak meg az országban, ez a szám pedig még sosem volt ilyen magas.

Franciaországban szintén sok szexuális erőszakról számoltak be 2019-ben, összesen 54 ezerről. Ez jelentős emelkedés a 2018-as adatokhoz képest, ami annak a számlájára is írható, hogy Franciaországban egyre több nő mer beszámolni arról, hogy mi történt vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.