Német parlamenti alelnök: Ne zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból!

Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóháza, a Bundestag bajor konzervatív alelnöke határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból.

Forrás: MTI2019. 02. 22. 12:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alelnök a Passauer Neue Presse című lapnak nyilatkozva Jean-Claude Juncker véleményével szemben foglalt állást.

Friedrich a héten a Twitteren is védelmébe vette a magyar plakátkampányt, miután azt egy újságíró antiszemita és EU-ellenes hecckampánynak minősítette.

„Mindig ugyanaz a lemez: aki nem baloldali, az nem demokrata, aki Sorost bírálja, az antiszemita, aki Európa határait védi, az embertelen. Vannak még ilyen klisék a tarsolyában?” – írta a közösségi oldalon.

Elmar Brok, a nagyobbik német kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) befolyásos EP-képviselője ugyanannak a lapnak nyilatkozva óva intett az elhamarkodott lépésektől. Kijelentette, hogy meg kell várni, amíg az Európai Bizottság befejezi a témába vágó vizsgálatait.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a pénteki Süddeutsche Zeitungban megjelent nyilatkozatában a plakátkampányban Junckerrel szemben megfogalmazott állításokat elfogadhatatlannak nevezte.

A ZDF német közszolgálati televízió csütörtök este sugárzott Maybrit Illner című műsorában a Fidesz kizárásáról nem beszélt, hanem azt mondta, hogy európai alapértékekből Orbán Viktor sem kaphat kedvezményt, sem a néppárton belül, sem azon kívül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.