Nincs portfóliócsere, Várhelyi Olivéré lehet a bővítési tárca

Magyarországé maradt a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió, miután Ursula von der Leyen a román jelöltnőt, Adina Valeant bízza meg a közlekedési tárcával.

2019. 11. 06. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországé maradt a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió, miután Ursula von der Leyen a román jelöltnőt, Adina Valeant bízza meg a közlekedési tárcával – közölték bizottsági források Brüsszelben. Egy hazai kormányzati forrás a Magyar Nemzetnek azt mondta: Romániával megannyi konfliktusos ügy van a bővítés tekintetében, így szinte borítékolható volt, hogy nem történik portfóliócsere.

Korábban arról szóltak a brüsszeli hírek, hogy Magyarország és Románia a biztosjelöltjeik bukása után szakterületet cserélhetnek a következő Európai Bizottságban. Ursula von der Leyen hazánkat a bővítési és szomszédságpolitikai, Romániát pedig a közlekedési portfólióval bízta meg. A lapokat megkeverte, hogy mindkét ország biztosjelöltjét elutasította az Európai Parlament jogi bizottsága.

A friss hírek értelmében hazánk új jelöltje, Várhelyi Olivér a presztízsértékű bővítési területért felelhet, amennyiben sikeres meghallgatást tesz az EP-ben.

Erre a következő két hétben kerülhet sor. Von der Leyen döntése egyébként a nemi paritásról is szólt: Románia ma két jelöltet – a néppárti Adina Valeant és Siegfried Muresant – nevezte meg, akik közül a hölgy biztosaspiránsra esett Brüsszel választása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.