Nő a bevándorlásellenes svéd demokrata párt támogatottsága

A svédek egyre inkább korlátozóbb, reálisabb bevándorláspolitikát várnak el.

Forrás: MTI2020. 09. 27. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nő a bevándorlásellenes politikát folytató svéd demokrata párt támogatottsága, mert a svédek egyre inkább korlátozóbb, reálisabb bevándorláspolitikát várnak el – közölte a Migrációkutató Intézet kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kovács Emese emlékeztetett arra, hogy 2015 után ideiglenes törvény lépett életbe Svédországban, amely szigorított a korábbi szabályokon. Ez a következő évben hatályát veszti, így Svédország visszatérne a korábbi megengedőbb szabályozáshoz, a közvélemény viszont ezt nem szeretné.

A kormányzó Szociáldemokrata Párt a 2018-as választási kampányban azt ígérte, hogy nem térnek majd vissza a megengedő szabályozáshoz, a svéd parlament azonban nagyon megosztott, kérdéses, sikerül-e a kormánynak megtartania a szigorúbb szabályokat – mondta a kutató, aki szerint a kormány bukását eredményezné, ha nem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.