Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja
HÍR TV - BAYER SHOWKarácsonyék a dugódíjat készítik elő!
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/novak-katalin-a-kulcs-a-csalad-a-munka-es-az-innovacio-9768278/

Novák Katalin: A kulcs a család, a munka és az innováció

Magyarország számára a szociálpolitika elsősorban a családok támogatását jelenti, az ország megerősítését a kormány a családok megerősítésén keresztül igyekszik megvalósítani – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter ma a portugáliai Portóban, miután megkezdődött a szociális témákkal foglalkozó európai uniós csúcstalálkozó.

Felkészülés Miniszterelnök úrral a porto-i szociális csúcstalálkozó előtt. Mindjárt kezdünk!

Posted by Novák Katalin on Friday, May 7, 2021

Mindehhez a kulcs a család, a munka és az innováció – tette hozzá a közmédiának nyilatkozva. Novák Katalin elmondta: Magyarország azért képviseli magát erős jelenléttel a csúcstalálkozón, ezért van három miniszter a kormányfő kíséretében, hogy mindezeket minden lehetséges fórumon elmondják. Hangoztatta:

a magyar emberek szempontjából fontos az, hogy megmaradjon a családokat támogató adórendszer, hogy versenyképes maradjon az alacsony adóknak köszönhetően, mint például a társasági adó, és a munkából származó jövedelmek minél nagyobb mértékben a családoknál maradjanak.

A kormány nem szeretne egységes adórendszert Európában, nem szeretné, ha azért kellene növelni az adókat Magyarországon, mert európai szinten ezt találták ki – fogalmazott. Novák Katalin beszámolt arról, hogy a találkozókon fontos téma volt a járványkezelés és az oltási folyamat is.

– Magyarország kiemelkedő eredményeket ért el ebben a folyamatban, és ennek köszönhetően korábban lett képes arra, hogy lassan, fokozatosan újraindulhasson az élet és a gazdaság. Partnereinek beszámolt arról is, hogy Magyarország sikeres volt, amikor úgy döntött, hogy az európai uniós beszerzések mellett alternatív úton keleti vakcinákat is szerez, amelyek biztonságosak.

Dolgozott a magyar delegáció azon is, hogy a kormány minél több országgal kössön olyan megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy az állampolgárok szabadon utazhassanak. A családokért felelős miniszter a csúcsértekezlet előtt találkozott az elnökségi ügyekkel foglalkozó portugál miniszterrel, Mariana Vieira da Silvával is, aki egyebek között arról számolt be, milyen kihívásokat jelent országa számára a demográfia, hiszen folyamatosan csökken a népesség, egyre kevesebb gyermek születik, egyre jelentősebb méretű az idősödés.

Ők most próbálják elindítani otthonteremtési programjukat, és kíváncsiak a magyar tapasztalatokra is ezen a téren.

Novák Katalin beszámolt a csok népszerűségéről, az új otthonfelújítási program elindításáról, továbbá kitértek annak fontosságára, hogy a nők igazi választási szabadságot kapjanak, elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon, ha ezt kívánják, de tudják a gyermekeiket is nevelni. Míg a portugálok inkább a migrációval szeretnék orvosolni demográfiai problémáikat, Magyarország a gyermekvállalási kedv növelésével – emlékeztetett a magyar miniszter.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Lefagytak

Beleszálltak az új nemzeti konzultációba a baloldali pártok
Dobrev Klára arról kezdett beszélni, hogyan fogják jogellenes módszerekkel helyreállítani a jogállamot.

Iskolai végzés

Tanácsok, hogy merje hazavinni a bizonyítványt a gyerek!
Beszélgetés, biztonság, türelem és szeretet – ezek fontosak a bizonyítvány megérkezése előtti időszakban.
Orbán Viktor: Magyarország kettős kapcsolatot ápol a Nyugattal
A nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg – mondta egy portugál lapnak adott interjúban a kormányfő.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert nagyon csúnyán nekiment Selmeczi Gabriellának
Megérkezett az utasítás.

Poszt-trauma

Ha ők csinálják, akkor oké
Nekik szabad hirdetési kampányra és konzultációra szórni a pénzt.

Poszt-trauma

Szabó Tímea lincshangulatot szít
A szélsőséges politikus Facebook-posztjában erőszakra buzdít lapunk vezetői ellen.

Aktuális

Lezuhant egy néző a Wembley lelátójáról, súlyos állapotban van
Az eset közvetlenül az Anglia–Horvátország mérkőzés kezdete előtt történt.

Fricz Tamás blogja

Szóval nincs a pápával semmi baj?
Ferenc pápa ideológiai tevékenysége egyre inkább egy irányba mutat, s ahelyett, hogy egyesítene, inkább politikailag megosztja a híveket.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!