Öngyilkos merénylő robbantott Kairó óvárosában

Öngyilkos merénylő robbantott hétfőn este Kairó óvárosában, legalább három ember életét vesztette, köztük egy rendőr is – közölte hétfőn az al-Hadasz helyi televíziós csatorna.

Forrás: MTI2019. 02. 18. 22:40

Öngyilkos merénylő robbantott hétfőn este Kairó óvárosában, legalább három ember életét vesztette, köztük egy rendőr is – közölte hétfőn az al-Hadasz helyi televíziós csatorna.

A tárca szerint a robbanásban hárman megsebesültek. Az el-Vatan és a as-Surúk című egyiptomi napilapok a biztonsági erőkre hivatkozva közölték, hogy a robbanás a neves egyiptomi al-Azhar egyetem közelében történt.

Értesülések szerint a biztonsági erők üldözőbe vettek egy gyanúsítottat, aki az elfogására tett kísérlet közben hozta működésbe a nála lévő robbanószert.

A büntetett előéletű öngyilkos merénylőnek a belügyi tárca tájékoztatása szerint köze volt egy múlt hét pénteken meghiúsult terrorcselekményhez, amelyet az egyiptomi főváros al-Isztikama mecsetének közelében terveztek végrehajtani. Február 15-én az imaház előtti Gíza téren két házi készítésű pokolgépet találtak egy rendőrségi ellenőrző pont melletti konténerben elrejtve.

A robbanószerkezetek hatástalanítására riasztották a tűzszerészeket, de az egyik szerkezet működésbe lépett. Három járókelő és két rendőr megsebesült. A főügyész vizsgálatot indított a történtek kivizsgálására.

Az egyiptomi kormány tavaly februárban az egész országra kiterjedő hadjáratot indított a terrorizmus felszámolására. A műveletekben kiemelt szerep jut a Sínai-félszigetnek, ahol az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya ellen.

A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.