Összecsaptak a migránsok és a rohamrendőrök, elfoglalták az athéni pályaudvart

Összecsapások voltak a görög rendőrök és az újonnan Szalonikihez érkező migránsok között, a rendőrök többször is könnygázt vetettek be – közölte az M1 aktuális csatorna pénteken a helyszínről.

Forrás: MTI2019. 04. 05. 14:50
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muci Attila, a csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója azt közölte, hogy a csütörtöki után pénteken újabb összecsapások lehetnek, mivel pénteken délelőtt szervezők jártak sátorról sátorra és arra bíztatták az embereket, hogy keljenek útra. Ennek nyomán a migránsok – mintegy 1500 ember – lebontották a sátrakat és összepakoltak.

Az újságírók kérdéseire elmondták, hogy elszántak és abban bíznak, hogy miközben haladnak az észak-macedón határ felé a nea kavalai táborban tartózkodó további ezer migráns is csatlakozik hozzájuk, így már kellő erőt tudnak felmutatni.

Úgy vélekedett, hogy sor kerülhet a migránsok és a rendőrök közötti összecsapásra is, mert könnygázzal, hang és villanógránátokkal felszerelt rohamrendőrök állják körül a tábort. Néhány migránst egyelőre megakadályoztak abban, hogy útnak induljanak – mondta.

Könnygáz, gumibot

Többször is összecsaptak az elmúlt órákban a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorló-karaván helyszínén csütörtökön az M1 aktuális csatorna beszámolója szerint. A tudósítás szerint már több mint kétezren gyűltek össze Szalonikiben. A migránsok az elmúlt órákban többször a rendőrökre támadtak, könnygázzal és gumibotokkal kellett őket visszaszorítani.

Horváth József: A migránsok pontosan tudják, hol vannak puha célpontok

Felkészületlenek azok az országok, amelyek az egyelőre Görögországban lévő migránskaraván útvonalán helyezkednek el – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő péntek reggel a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában. A szakértő elmondta, ezzel a migránsok és azok is tisztában vannak, akik az ő mozgásukat irányítják. „Pontosan tudják, hogy hol vannak azok az úgynevezett puha célpontok, vagy lágy útvonal lehetőségek, amelyeken keresztül viszonylag kisebb ellenállással, de el tudnak jutni Európa szívébe” – fogalmazott Horváth József.

Elfoglalták az athéni pályaudvart

Elfoglalták az athéni pályaudvart a migránsok az AFP beszámolója szerint. Legalább kétszázan vannak, azt üvöltözik, hogy „Németország”. Athén és Szaloniki között nem tud közlekedni a vonat. Óriási a feszültség a helyszínen, sok a rendőr, egyelőre patthelyzet van – írja Origo. Ezt alátámasztotta egyébként a Washington Post tudósítása is.

Az M1 videós beszámolót is készített a diavatai eseményekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.