Palesztin imám: Mohács vár Franciaországra

„Az ilyen események [mint Mohács] azt mutatják, az iszlám nemzet képes visszatérni régi önmagához, és elterjeszteni az iszlámot, ha Allah is úgy akarja”.

Magyar Nemzet
2019. 03. 27. 15:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iszlám szélsőségesek arab és fárszi nyelvű megnyilvánulásaival foglalkozó Middle East Media Re­search Institute töltötte fel honlapjára annak a prédikációnak a fordítását, amelyről azt állítják, nemrég a jeruzsálemi Al-Aksza-mecsetben hangzott el. Abu Taki al-Din al-Dari palesztin imám beszédében többek között arról beszélt, Franciaország úgy fog járni, mint Magyarország Mohácsnál, miután a franciák egyik hibája, hogy már nem vállalnak gyermekeket. – Németország és Franciaország elöregedett, a fia­taljaik már nem tekintik a házasságot kívánatos dolognak, ellentétben a muszlimokkal – állítja al-Dari, akinek szavait magyarul a Neokohn hírportál idézte először.

Az imám kiemelte: előrejelzések szerint 2050-re több muszlim él Franciaországban, mint francia. Al-Dari szerint azonban nem „ezekben a számokban kell bíznunk”, hanem abban, hogy lesz egy iszlám állam, amely Allah nevében, a dzsihádon keresztül elviszi az iszlámot a nyugati népeknek. Az imám ezt követően kezdte sorolni az „iszlám nemzet” történelmi sikereit a muszlim hódításban.

Az egyik példa, amivel élt, az volt: „A muszlimok meghódították Magyarországot 1526-ban.” Mint kifejtette, „az ilyen események [mint Mohács] azt mutatják, az iszlám nemzet képes visszatérni régi önmagához, és elterjeszteni az iszlámot, ha Allah is úgy akarja”. A prédikációban elhangzott: „Az iszlám három módon fogja meghódítani a teljes világot: megtéréssel, a vallási adó fizetésével, vagy pedig Allah segítségét fogjuk kérni, míg végül az egész világ az iszlámot követi.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.