Srí Lanka-i rendőrség: A merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak

A Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak – jelentette be hétfő késő este a szigetország ügyvezető rendőrfőnöke.

Forrás: MTI2019. 05. 07. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

C.D. Vickramaratne hozzátette, hogy az öngyilkos merénylők között két bombaszakértő is volt. A hatóságok lefoglalták a csoport további felhasználásra felhalmozott robbanóanyagait.

Húsvétvasárnap három templom és három szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található településeken. A merényletekben 257 ember vesztette életét, és mintegy 500-an megsebesültek.

Hét öngyilkos merénylő közvetlenül a kiszemelt helyszíneken halt meg, míg egy további egy vendégháznál hozta működésbe a nála lévő pokolgépet, miután nem tudta azt felrobbantani a kiszemelt szállodánál. A kilencedik támadó otthonában végzett magával, hogy elkerülje őrizetbe vételét.

Több tucat embert vettek őrizetbe a merényleteket követően, a hatóságok többször is arra figyelmeztettek: reális a veszélye annak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez kötődő csoport újabb támadásra készül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.