Támadás érte a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban + videó

Fegyveresek támadták meg a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban, a négy támadót a rendőrség lelőtte.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Reuters2020. 06. 29. 8:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveresek támadták meg a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban hétfőn, a négy támadót megölték, de két őr és egy rendőr is meghalt. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint különleges rendőri egységek érkeztek a helyszínre, és biztosították az épületet, minden támadóval végeztek. Az épületet tűzszerészek vizsgálják át. A helyi sajtó azt írta, hogy a merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal ütöttek rajta az épületen, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található.

Rendőrök vizsgálják át a támadásban megsérült autót a pakisztáni tőzsde bejárata előtt.
Fotó: REUTERS/Akhtar Soomro

Ghulam Nabi Memon, a legnépesebb pakisztáni város rendőrfőnöke azt mondta, hogy a támadók egy személyautóval érkeztek a tőzsde épületéhez. A merénylők előbb gránátot hajítottak az épületnél lévő biztonságiak őrhelyére, majd tüzet nyitottak, és behatoltak a magas falakkal védett komplexumba. A helyszínen egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a támadóknál élelmiszeradagokat is találtak, ami arra utal, hogy elhúzódó ostromra készülhettek.

A pakisztáni tőzsde a Twitteren legutóbb még azt írta, továbbra is feszült a helyzet az épületnél, ahol a tőzsde emberei a biztonságiak segítségével igyekeznek úrrá lenni a kialakult helyzeten. Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért. Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek az utóbbi években azonban veszítettek korábbi lendületükből. A Reuters hírügynökség szerint a támadás mögött az iszlamista fegyveresek mellett akár szeparatisták is állhatnak – a Szind és Balochistan tartományok szeparatista törekvései az elmúlt időszakban fokozódtak, két évvel ezelőtt ők álltak a Karacsiban lévő kínai nagykövetség elleni támadás mögött. A pakisztáni értéktőzsde kereskedése a támadás alatt sem állt le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.