Terroristák is beszivárognak a tengeri úton

Több mint egy tucat esetben került elő arra utaló nyom, hogy külföldi terroristák is átkelhetnek a Földközi-tengeren Észak-Afrikából Európába – közölte az Interpol.

Magyar Nemzet
2019. 09. 20. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egy tucat esetben került elő arra utaló nyom, hogy külföldi terroristák is átkelhetnek a Földközi-tengeren Észak-Afrikából Európába – közölte az Interpol. A nemzetközi rendőri szervezet nyáron és kora ősszel vezette a Neptun II. nevű akciót, melynek részeként több országban tengeri határvédelmi műveleteket hajtottak végre. Ezek kifejezetten a tengeri határokon átkelő terroristák, illetve drog-, ember- és fegyvercsempész bűnszervezetek ellen irányultak, adta hírül az MTI.

Fotó: REUTERS/Antonio Parrinell

A tengeri útvonalon érkező bevándorlók elosztása továbbra is probléma Európában. Most Németországban keltett ellenállást Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter terve, melyben az Olaszországban partra szálló menedékkérők 25 százalékának befogadását javasolta. Elképzelése a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) és saját pártjában, a bajor testvérpárt Keresztényszociális Unióban (CSU) is indulatokat váltott ki.

– Miután a kormány elkötelezte magát amellett, hogy nem engedi évi 220 ezer fölé a befogadott emberek számát, nem előrelátó migrációs politika ígéretet tenni ismeretlen számú migráns 25 százalékának befogadására – mondta Andrea Lindholz CSU-s politikus. A CDU Türingia tartományi szervezetének vezetője, Mike Mohring szerint Seehofer terve ösztönözné az embercsempészetet és erősítené a szélsőjobboldalt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.