Terrorriadó Németországban: mégsem pokolgépet találtak

Nem tudni, kik hagyták hátra a csavarokat, petárdákat és robbanószert tartalmazó gyanús tárgyat.

Magyar Nemzet
Forrás: Bild2020. 10. 03. 22:23
null
Köln, 2019. január 4. Német rendõrök intézkednek a kölni fõpályaudvar közelében, ahol lövöldözés történt egy nagyszabású rendõri mûvelet közben 2019. január 4-én. Részletekrõl egyelõre nem tudni. MTI/EPA/Sascha Steinbach Fotó: Sascha Steinbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem robbanószerkezetet, csupán pokolgépnek látszó tárgyat találtak a tűzszerészek péntek éjjel a Köln-Deutzerfeld rendező pályaudvaron. Az előzetes sajtóértesülésekkel ellentétben a tárgy nem jelentett veszélyt – közölte szombaton az MTI. A pályaudvaron egy, a forgalomból kiállt vasúti szerelvényen figyelt fel péntek este a takarítószemélyzet egy hátrahagyott gyanús dobozra, amelyhez nem mertek hozzányúlni, ezért értesítették a rendőrséget, amely tűzszerészekkel és bombakereső kutyákkal vonult ki a helyszínre. A rendőrség a helyszínt lezárta és átvizsgálta.

A tűzszerészek szögeket, csavarokat és petárdákban használt robbanószert találtak a gyanús tárgyban. Kora délután a Bild napilap még arról írt, hogy komoly sérüléseket szenvedtek volna az utasok, ha a robbanószerkezet működésbe lépett volna. A kölni rendőrkapitányság szombat késő délutáni közleménye szerint azonban a szerkezet csekély mennyiségű robbanószert tartalmazott, nem volt működőképes, így nem jelentett veszélyt. A bulvárlap azt is megjegyezte: kérdéses, hogy a szerkezetet valóban fel akarták-e robbantani, vagy csupán fenyegetésnek szánták a készítői. Egyes feltételezések szerint könnyen lehet, hogy a német újraegyesítés mai, 30. évfordulóján akarták működésbe hozni.

A rendőrség szemtanúkat keres, akik esetleg felfigyeltek valami szokatlanra a Gummersbach-Köln vonalon közlekedő járaton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.