Több migráns meghalt egy súlyos autóbalesetben Görögországban

Legalább hat illegális bevándorló életét vesztette és tízen megsérültek egy súlyos autóbalesetben hétfőn az észak-görögországi Alekszandropolisz kikötővárosának térségében – közölte az ERT görög közszolgálati rádió a rendőrségre hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 08. 26. 23:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi sajtójelentések szerint két feltételezett embercsempész összesen 16 migránst szállított egy terepjárón. Egy rendőrségi ellenőrzés elől menekülve a kocsi sofőrje elveszítette a járműve feletti ellenőrzést, és egy útszéli árokba hajtott Loutra falu közelében.

A két embercsempész – egy bolgár és egy algériai férfi – gyalog elmenekült a baleset helyszínéről, de a hatóságoknak rövidesen sikerült kézre keríteni őket.

Különböző értesülések szerint a pakisztáni és egyiptomi állampolgárságú menedékkérők közül többen életveszélyes, illetve súlyos sérülést szenvedtek.

A görög rendőrség szinte napi rendszerességgel vesz őrizetbe embercsempészeket, akik kisbuszokba vagy teherautók rekeszeibe rejtve próbálnak migránsokat átcsempészni a görög-török határon az Évrosz határfolyó térségében.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az idén ezen az útvonalon mintegy 7500 illegális bevándorló jutott be Görögország területére. A migránsok abban reménykednek, hogy görögországi regisztráció nélkül juthatnak el Közép- vagy Nyugat-Európa országaiba, hogy menedékkérelmüket ott terjeszthessék elő és ne lehessen őket visszatoloncolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.