Trump elfogult kérdések miatt otthagyta az interjút + videó

A CBS amerikai tévécsatorna mindig is baloldali volt, hiába állítják, hogy a 60 Minutes című műsoruk független.

Forrás: Origo2020. 10. 27. 11:14
TRUMP, Donald
Lititz, 2020. oktber 26. Az jravlasztsrt indul republiknus Donald Trump amerikai elnk tmogatihoz beszl egy kampnyrendezvnyen a Pennsylvania llambeli Lititzben 2020. oktber 26-n. Az elnkvlasztst november 3-n tartjk az Egyeslt llamokban. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump nemrég az ország egyik legismertebb tévéműsorában, a 60 Minutes-ben szerepelt, azonban az interjú félbe szakadt, miután az Egyesült Államok elnöke megelégelte a riporternő felkészületlenségét és támadó kérdéseit – írta meg az Origo.

A csatorna szerint ők nem hibáztak, az interjúból viszont egyértelműen látszik, hogy a baloldali médium mindent megtett annak érdekében, hogy lejárassák Trumpot. A szakértők szerint ez nem sikerült, sőt az elnök még új szavazókat is szerezhetett a műsort követően. A Newsmax értékelése szerint az elnök részéről helyes és jó lépés volt, hogy közzétette a vágatlan interjút.

A CBS amerikai tévécsatorna mindig is baloldali volt – hiába állítják, hogy a 60 Minutes című műsoruk független – mindezt pedig tények sora bizonyítja. A 2008-as elnökválasztások során például a csatorna dolgozói összességében egymillió dollárral támogatták a demokrata jelölteket, míg a republikánust csupán 140 ezer dollárral – idézi fel a korábbi számokat a portál cikke.

Az Origo beszámolója arra is kitér, hogy egy 2014-es Pew Research felmérésből pedig az derült ki, hogy nem csak a CBS dolgozói, hanem a nézői is túlnyomórészt baloldaliak és liberálisok.

Azt sem lehet mondani, hogy a CBS-nél az elmúlt néhány évben alakult ki ilyen erős politikai részrehajlás, hiszen már 1964-ben is éppen emiatt indult per a csatorna ellen. Akkor Jimmy Utt republikánus szenátor azt sérelmezte, hogy Roger Mudd újságíró valóságos kihallgatást csinált a televíziós interjújukból. Ez a forgatókönyv pedig megegyezik Donuld Trump jelenlegi szereplésével is.

Bár a CBS szerint a 60 Minutes-ben a demokrata politikusoknak ÉS jelölteknek is ugyanilyen kemény kérdéseket tesznek fel, ez valójában nem igaz.

Barack Obama a 2012 szeptember 11-i bengázi nagykövetség ellen irányuló terrortámadás kapcsán adott interjút Steve Kroftnak, a 60 Minutes akkori társszerkesztőjének. A CBS bizonyítottan kihagyott rendkívül fontos részleteket, vagyis Barack Obama interjúja cezúrázva került a tévébe úgy, hogy a volt amerikai elnök pozitív fényben legyen feltüntetve a választások előtt.

A CBS most is mindent megtett annak érdekében, hogy nagy nyilvánosság előtt próbálja meg lejáratni a republikánusok jelöltjét. Lesley Stahl újságíró már az interjú elején igyekezett kiforgatni Donald Trump korábbi nyilatkozatait kezdve azzal, amikor az Egyesült Államok elnöke nemrég Johnstownban kérte arra a kertvárosi nőket, hogy „kedveljék őt”.

Az elnök egyértelműen viccesnek minősíthető megjegyzését Stahl komolyan vette, akárcsak a teljes balos média.

Az elnök megjegyzését a liberális média, köztük például a New York Times úgy jelentette meg címlapjain, mintha Donald Trump kétségbeesetten könyörögne a szavazatokért, pedig erről szó sem volt, az idézetét teljesen kiragadták a kontextusból.

Stahl azt is felrótta az elnöknek, hogy sokkal kevesebben vannak a kampánygyűlésein, mint voltak 2016-ban. Négy éve viszont nem egy globális járványhelyzet közepén zajlott a kampány, ezért teljesen érthető, ha maguk a szervezők is csökkenteni szeretnék a résztvevők számát annak érdekében, hogy az emberek a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

A cikk további részéből kiderül, hogyan folytatódott ez a bizonyos szóváltás, illetve az is, hogy a Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról.

Na, ebből elég volt – mondta Trump és véget vetett az interjúnak

Donald Trump amerikai elnök még adásba kerülés előtt nyilvánosságra hozott egy tévéinterjút, azt állítva, hogy a riporter nem volt korrekt vele.

Az Origo portál cikkének teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.