Na, ebből elég volt – mondta Trump és véget vetett az interjúnak

Donald Trump amerikai elnök még adásba kerülés előtt nyilvánosságra hozott egy tévéinterjút, azt állítva, hogy a riporter nem volt korrekt vele.

Forrás: MTI2020. 10. 22. 22:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CBS televízió 60 perc című, vasárnap este sugárzott heti magazinműsora számára Leslie Stahl, az amerikai televíziós újságírás egyik veteránja készített interjút Donald Trumppal még a hét elején. Az elnök azonban még a beszélgetés vége előtt felállt, és otthagyta az újságírót, arra hivatkozva, hogy nem tisztességes.

Trump ezek után hozta csütörtök délután nyilvánosságra a vasárnap adásba kerülő interjút. A közösségi médiában megjelentetett interjút az elnök azzal kommentálta: „nézzék csak meg a torzítást, a gyűlöletet és a gorombaságot a 60 perc és a CBS részéről!”

A mintegy 40 perces videóból kiderül: az elnök eleve azzal kezdte a kamera előtti beszélgetést, hogy azt kérte az újságírónőtől, legyen korrekt. Majd úgy fogalmazott: azt kívánja, Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet is úgy kérdezzék, mint őt. Leszögezte azt is: a média lejáratta magát, hogy a kedvenc fagylaltjáról faggatta Bident.

Donald Trump kifejtette az újságírónőnek, hogy szerinte a műsor „falaz” Bidennek, amikor nem tesz fel neki bizonyos kérdéseket. Leslie Stahl azzal válaszolt, hogy „olyasmivel nem foglalkoznak, amit nem tudnak ellenőrizni”.

Na, ebből elég volt – jelentette ki Trump és véget vetett az interjúnak.

Trump már kedden azt ígérte, hogy nyilvánosságra hozza az interjút, de ezt végül csütörtökön tette meg, órákkal a Joe Bidennel folytatandó, utolsó elnökjelölti vita előtt.

A CBS televízió közleményt adott ki, amelyben „példátlan” döntésnek nevezte az interjú nyilvánosságra hozatalát, és azt ígérte, hogy a műsor az interjút teljes egészében sugározza majd vasárnap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.