Trump kész elhagyni a Fehér Házat, de újra csalást emleget

A választások körüli perek még mindig tartanak, a szenátusi versenyt is érintik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, AP2020. 11. 27. 10:04
TRUMP, Donald
Washington, 2020. november 24. Donald Trump amerikai elnök sajtóértekezletére érkezik a washingtoni Fehér Házban 2020. november 24-én, miután a 30 vezetõ iparvállalat Dow Jones indexe 400 pontos emelkedés után a történelem során elõször átlépte a 30 ezer pontot. MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch Fotó: Kevin Dietsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömeges csalás volt a választásokon, de ha az elektori testület Joe Biden demokrata párti jelöltet választja, akkor ő átadja a Fehér Házat

– erről beszélt tegnap este Donald Trump amerikai elnök egy videókonferencián, melyen az amerikai katonákat köszöntötte hálaadás napja alkalmából.

Joe Bidennek, az Egyesült Államok várható következő elnökének január 20-án kell majd esküt tennie.

– Addig még sok minden fog történni

– nyilatkozta Trump a videókonferenciát követően tartott sajtótájékoztatón arra utalva, hogy jelenleg több tagállamban zajlanak a Republikánus Párt által indított perek a szavazatok újraszámlálását, illetve a választási csalások kivizsgálását követelve.

Az újságírók arról is kérdezték az Egyesült Államok vezetőjét, hogy a 2024-es választásokon tervez-e indulni, de a politikus erre vonatkozó terveiről nem osztott meg információkat. A sajtótájékoztatón továbbá az is kiderült, hogy Trump a jövő hét második felében Georgia államba látogat, ahol január 5-én szenátusi pótválasztást fognak tartani, ugyanis a november 3-i választások azzal zárultak, hogy két republikánus és két demokrata párti jelölt között túl kicsi volt a különbség. A perkeresetet egy jobboldali szervezet nevében Sidney Powell ügyvéd nyújtotta be, aki kérte, hogy érvénytelenítsék az eredményt, mert választási csalás történt.

– Az emberek nagyon csalódottak voltak, amiért meglopták őket

– mondta az elnök, emlékeztetve arra, hogy Georgiában már a szavazatok újraszámlálása előtt kihirdették Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét.

Pennsylvaniában egy szövetségi bíró a héten leállíttatta a választási végeredmény hitelesítését, mert helyt adott a Trump-kampány ügyvédjei perkeresetének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.