Új hírcsatorna indult Nagy-Britanniában

Növekszik a zsidógyűlölet Olaszországban; Az amerikai rendőrök kötelesek lesznek rögzíteni a bűncselekmények áldozatainak szexuális orientációját. Lombardiában egyre jobban terjed az indiai variáns; A GB News csatorna egy új színt szeretne hozni a brit média életébe.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 06. 15. 18:00
null
Forrás: Képernyőfotó/GB NEWS LIVE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekszik a zsidógyűlölet Olaszországban

Testőrök védik a 89 éves auschwitzi menekült szenátor asszony, Liliana Segre életét. A hatóságok 2019-ben rendelkeztek az állandó őrizet biztosításáról, miután a politikust rendszeresen fenyegetések érték. Az antiszemita gyűlölethadjárat azóta sem csitult, a rágalmazók továbbra is a szenátor halálát kívánják. A politika főszereplői szolidaritásukat fejezték ki Segre-nek a sorozatosan elszenvedett támadások kapcsán. Az olaszországi zsidók aggodalommal szemlélik a közösségükkel szembeni növekvő gyűlöletet. Ruben Della Rocca a római zsidó közösség elnökhelyettese úgy fogalmazott, hogy a tények azt bizonyítják, hogy az országban még ma is létezik antiszemita veszély. Az 1982-es zsinagóga elleni terrortámadás óta a zsidó közösség tagjai állandó fenyegetettségben részesülnek.

„Rabbijaink, nagyköveteink, de még gyermekeink is testőrök kíséretében élnek” – nyilatkozta Della Rocca. Az olaszországi zsidó vezetők közleményben fordultak a politikusokhoz, azzal a kéréssel, hogy nyilvánosan is emeljék fel szavukat a közösségüket érő gyűlölet ellen.

Forrás: MILANO:CORRIERE, Jánosi Dalma

Az amerikai rendőröknek kötelező lesz rögzíteni a bűncselekmények áldozatainak szexuális orientációját

Sean Patrick Maloney demokrata párti kongresszusi képviselő újra benyújtja az USA kongresszusának azt a törvényjavaslatot, amely előírná az amerikai rendfenntartó szerveknek, hogy az erőszakos bűncselekmények és öngyilkosságok után adatbázisban rögzítsék az áldozatok nemi identitását és szexuális orientációját.

Maloney azzal indokolja az „LGBTQ Essential Data Act” névre keresztelt törvénytervezet ismételt benyújtását, hogy „járványszerűen terjednek az amerikai transzneműek ellen, és különösen a színes bőrű transznemű nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma”.

Az LMBTQ-jogvédők szerint Maloney törvénye előrelépés lenne az LMBTQ emberi jogok és egyenlőség terén, mert az új törvény kötelezővé tenné a homofóbián és transzfóbián alapuló erőszakos bűncselekmények számszerűsítését és a valós statisztikák felállítását. A törvényjavaslat szerzője, a demokrata párti Sean Patrick Maloney 2014 óta melegházasságban él, férjével három kiskorú gyermeket fogadtak örökbe.

Forrás: NBCNEWS

Lombardiában egyre jobban terjed az Egyesült Királyságból behurcolt indiai variáns

Hétfőtől az észak-olaszországi Lombardiát fehér zónába sorolták, azaz eltörölték a járványügyi szabályokat. A kedvező tendencia ellenére az egészségügyi hatóságok aggódva figyelik a delta elnevezésű variáns terjedését. A tartomány kormányzója, Attilio Fontana óvatosságra inti a lakosságot: „bár eltörölték a szigorú szabályokat, a maszk viselése és a távolságtartás azonban továbbra is kötelező, a variánsok terjedése még tartogathat nem várt meglepetéseket” – mondta.

„Olaszország jelenleg tesztet végeztet a Nagy-Britanniából érkezők esetében, viszont ha a fertőzések száma tovább növekszik, karanténkötelezettséget vezet be a szigetországból érkezők számára” – jelentette be Mario Draghi kormányfő. Felmérések szerint a brit turisták távolmaradása 1,5 milliárd eurós kiesést jelentene az olaszországi turizmusnak.

Forrás: AFFARITALIANI, RAINEWS, MILANO:CORRIERE, Jánosi Dalma

Új hírcsatorna indult Nagy-Britanniában

Vasárnap este az új GB News adását több néző követte figyelemmel, mint a BBC News és a Sky News csatornákat, annak ellenére, hogy a GB News adása nem volt mentes az indulás technikai nehézségeitől és bakijaitól. Az új brit hírcsatorna elnöke bemutatkozásában úgy pozicionálta a csatornát, mint „azoknak az embereknek a szócsövét, akik úgy érzik, hogy a fősodrású média nem képviseli őket”.

A brit médiapiacot monitorozó magazin, a Broadcast szerint a GB News a vasárnap esti indulásakor 336 ezer néző figyelmét érdemelte ki, a mérés időpontjában a BBC Newst mindössze 100 ezren, a Sky News adását pedig csak 46 ezren nézték. A nézők 57 százaléka férfi volt, 52 százalékuk a 65 évesnél idősebb korosztályt képviselte. Iskolázottságukat, valamint jövedelem szintjüket tekintve a felső-közép és felső osztályokat képviselték. Elemzők a GB Newst, az induló amerikai Fox News televízióhoz hasonlították.

Forrás: GBNEWS, THEGUARDIAN

Kiemelt kép: Képernyőfotó/GB News Live

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.