Két ebéd elfogyasztása után Eb-bronzérem, jó előjel az olimpia előtt

Azután, hogy az egyéni összetettben az ötödik helyen végzett, az olimpiai kvótás Mészáros Krisztofer bronzérmet nyert talajon a férfi tornászok Riminiben zajló Európa-bajnokságán.

2024. 04. 26. 21:16
Mészáros Krisztofer remek gyakorlatot mutatott be
Mészáros Krisztofer remek gyakorlatot mutatott be Forrás: Magyar Tornaszöestég
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Krisztofer 14,333 ponttal a negyedik helyen jutott a fináléba, amelyben elsőként mutatta be gyakorlatát és 14,600 pontot kapott. Ez végül harmadik helyet ért az Eb-n. A Győri AC 22 éves tornásza legutóbb, a két évvel ezelőtti kontinensviadalon ezüstérmes lett talajon, 2020-ban pedig tagja volt a csapatversenyben bronzérmet nyert válogatottnak, azaz harmadszor állhatott dobogóra kontinensviadalon.

Mészáros az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy szerdán némileg csalódott volt, amiért lemaradt a bronzéremről egyéni összetettben, és ötödik lett, de ezt nagyon hamar el kellett felejtenie, és a talaj döntőjére összpontosítani.

 

– Átgondoltam az egészet, és rájöttem, hogy az összetett ötödik helye nagyon jó eredmény ahhoz képest, ahogyan fel tudtam készülni erre az Európa-bajnokságra. Sajnos nagyon sokszor meg kellett állnunk, és mindig újra kellett kezdenünk a felkészülést, úgyhogy nagyon örülök az ötödik helynek – nyilatkozta.

Hozzátette, talajon viszonylag jó gyakorlatot csinált, jó pontszámot kapott, viszont nem mindig volt pontos a leérkezése. Ha például az utolsóba jobban beleáll, az aranyéremre is lett volna esélye.

– Nagyon jól telt a napon, kipihenten ébredtem, reggeli után mocorogtam kicsit a konditeremben, aztán 12 óra előtt ebédeltem kicsit, majd pihentem, 14 órakor ebédeltem egy második kis adagot, aztán jött a verseny. Őszintén szólva nem izgultam a gyakorlatom előtt, nekem az Eb legnehezebb része az volt, amikor ott ültem, és végignéztem a többiek gyakorlatát, akkor izgultam igazán. Most talajon van Eb-ezüst és Eb-bronzérmem is, remélem, rövidesen megszerzem hozzá az aranyat is, és akkor meglesz a teljes éremkollekció – mondta Mészáros Krisztofer immár a Magyar Tornaszövetség honlapjának nyilatkozva.

Szerenkénti döntők, talaj:
1. Luke Whitehouse (Nagy-Britannia) 14,866 pont
2. Artem Dolgopyat (Izrael) 14,833
3. Mészáros Krisztofer 14,600

 

Szűcs Róbert, válogatott vezetőedzője, Mészáros Krisztofer edzője: – Izgalmas döntőn vagyunk túl, és nagyon boldog vagyok. Lehetett volna fényesebb is az érem, de a legfontosabb, hogy az olimpia előtt dobogós helyen végzett Krisztofer, ez nagy löketet ad neki. Ez a gyakorlat kicsit még nyers, még nincs annyira „beversenyezve”, de ennek magasabb a kiinduló pontszáma, mint a müncheni ezüstérmes gyakorlatnak. Dolgozunk tovább. A kiindulóponton már nem változtatunk az olimpiáig, a kivitelen viszont még pontosítani kell.

Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke: – Örülünk a bronzéremnek, kimondottan jó gyakorlat volt, szerintem az egyik legjobb Krisztofer eddigi gyakorlatai közül, csak kis ellépések voltak. Az első és a második helyezett most jobb volt nála anyagerőben és kivitelben, így megérdemelt eredmény született, de az egyértelmű, hogy ők hárman kiemelkedtek a mezőnyből. Úgy látom, Krisztofer egyre magabiztosabb, egyre jobb gyakorlatokat mutat be a versenyeken, folyamatosan fejlődik, akár az olimpián is döntőbe kerülhet. Ott van a legjobbak között, és ez jó érzés mindenkinek.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.